Yaklaşık 10 yıl önce geçirdiği katarakt ameliyatının ardından sol gözünde görme kaybı yaşayan Adnan Metin, Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde ilk kez uygulanan yarım kat kornea nakli operasyonu sayesinde yeniden görmeye başladı.

Yunus Emre Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Polikliniği’nde görev yapan Op. Dr. Burak Özkan, gerçekleştirilen ameliyatın süreci ve teknik detayları hakkında bilgi verdi.

Ameliyat-2

İLK KEZ GERÇEKLEŞTİ

Dr. Özkan şu ifadelere yer verdi:

"Hastamız yaklaşık 10 yıl önce başka bir hastanede katarakt ameliyatı olmuş. Ameliyattan bir süre sonra, korneanın saydamlığını sağlayan ve 'endotel tabakası' olarak adlandırılan hücrelerde yetmezlik gelişmiş. Bu durum hastada hem görme azalmasına hem de ağrılara yol açmış. Biz hastanemizde uzun zamandır tam kat kornea nakilleri gerçekleştirmekteyiz. Ancak bu hastamızda, yarım kat nakil yöntemi olarak bilinen kornea endotel naklini uyguladık. Çok şükür naklettiğimiz doku yerine başarılı bir şekilde yapıştı ve vücut tarafından kabul edildi. Bundan sonraki süreçte hastamızın takiplerine düzenli olarak devam edeceğiz. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hastanemiz Göz Bankası'nda daha önce yalnızca tam kat kornea nakli yapılmaktaydı. Bu hastamızla birlikte ilk kez yarım kat kornea naklini başarıyla gerçekleştirmiş olduk.”

“ŞİMDİ NET GÖRÜYORUM”

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki hasta Adnan Metin şu açıklamada bulundu:

"Yaklaşık 10 sene önce katarakt ameliyatı olmuştum. Fakat sol gözüm hiç görmüyordu. Sağı kapattığım zaman sol hiç görmüyordu. Sağ olsun, Burak hocam sayesinde şu anda sol gözüm net görüyor. Çok hafif bulanık da olsa net görüyor. Kendisine teşekkür ederim. Mesela televizyon seyredemiyordum. Sol gözüm tamamen kapalı olduğu için sağa da etkiliyordu. Yolda yürürken kafamı direğe çarptığım olmuştu. Sol tarafa baktığımda simsiyah gözüküyordu, şimdi ise net görüyorum."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı