Eskişehir’den Denizli’ye seyahat etmek isteyen bir yolcu, bindiği şehirler arası otobüs firmasında hem can güvenliğinin tehlikeye atıldığını hem de dondurucu soğuk nedeniyle sağlığından olduğunu belirterek isyan etti. Yaşanan olumsuzluklara personelin de tavrı eklenince, yolcu seyahatini yarıda keserek Afyonkarahisar’da otobüsten inmek zorunda kaldı.
Olay, 8 Temmuz Çarşamba günü saat 23.00’te Eskişehir Otogarı’ndan kalkan Denizli seferinde meydana geldi. İddiaya göre, seyahat esnasında otobüs şoförü aracı aşırı süratli kullandı. Özellikle virajlara yüksek hızla girilmesi nedeniyle otobüsteki yolcular büyük korku yaşadı. Sürekli sarsılarak uykularından uyandıklarını belirten Nuray isimli yolcu, can güvenliklerinden endişe ettiklerini dile getirdi.
AFYONKARAHİSAR'DA OTOBÜSTEN İNDİ
Yolculuk konforunu ve güvenliğini hiçe sayan tek unsur aşırı hız değildi. Araç içi klimanın son seviyede çalıştırılması nedeniyle otobüsün içi adeta buz kesti. Koltuğunun üzerinde bulunan kişisel klima aparatının da bozuk olması sebebiyle havalandırmayı kapatamayan yolcu, durumu muavine bildirdi. Ancak iddiaya göre, araç personeli sorunu çözmek yerine yolcuyla dalga geçen ve ciddiyetten uzak bir üslup kullandı.
Hem sürüş güvenliğinin olmaması hem de dondurucu soğuğa daha fazla dayanamayan yolcu, seyahatini tamamlayamayacağını anlayarak Afyonkarahisar’da araçtan inmek zorunda kaldı. Mağduriyetinin giderilmesi adına yolculuğuna başka bir firmadan yeni bir bilet alarak devam eden yolcu, ilk sefer için banka kartıyla ödediği 880 TL’nin iadesini talep etti.





