Eskişehir’de Hatboyu bölgesinde yaşanan bakımsızlık ve çevre güvenliği sorunları, vatandaşların tepkisini çekmeye devam ediyor. Cam ve metal kırıkları gibi unsurların hem çevre estetiğini bozduğu hem de vatandaşlar için tehlike oluşturduğu ifade ediliyor.
Bölgeyle ilgili görüşlerini paylaşan Eskişehir Büyükşehir ve Tepebaşı Belediyesi CHP Meclis Üyesi Atilay Dalgıç, park ve peyzaj düzenlemelerinin TCDD'nin değil, belediyelerin sorumluluğunda olması gerektiğini belirterek alanın belediyelere devredilmesini Dalgıç, Hatboyu’nun daha işlevsel ve canlı bir kent alanına dönüşebileceğini dile getirerek şu ifadeleri kullandı:
"HALİ İÇLER ACISI"
“Hatboyunun hali içler acısı. Cam ve metal kırıkları hem çevreyi kirletiyor hem de ciddi tehlike arz ediyor. Park ve peyzaj hükümetin değil, belediyenin işi. Eğer bu alan belediyelere devredilse, Hamamyolu gibi canlı bir cadde haline gelebilir. Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi burada da sokak sanatçılarının, müzisyenlerin, akrobatların performans sergilediği, insanların keyifli zaman geçirdiği bir cadde olabilir.”
Demiryollarının temel görevinin ulaşım olduğunu belirten Dalgıç, park ve yeşil alanların bakımının bu kurumun sorumluluğu dışında kaldığını savunarak şunları ekledi:
“Demiryollarının işi park yapmak değil. Herkes kendi işini yapmalı. Bir yeri sadece yapmak yetmiyor; o alanla sürekli ilgilenmek ve yaşatmak da gerekiyor.”