Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, vatandaşları rahatsız eden SMS ve telefon aramalarını engelleyecek yeni düzenlemelerin devreye alındığını duyurdu.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından uygulamaya konulan tedbirler, özellikle yurt dışından gelen ve içeriğinde link barındıran mesajları hedefledi.
İÇİNDE LİNK BULUNAN SMS’LERE SON
Yapılan yeni düzenlemeye göre, operatörler artık yurt dışından gelen ve içinde link bulunan SMS’leri doğrudan engelleyecek. Aynı zamanda 0850’li ve benzeri numaralardan yapılan mesaj gönderimleri de bloke edilecek. Mesaj gönderimi yalnızca yetkili kişi tarafından güvenli elektronik imza ile gerçekleştirilebilecek, yetkisiz gönderimler artık mümkün olmayacak.
Tanıtım ve pazarlama amaçlı aramalarda da önemli değişiklikler yapıldı. Şirketler, yalnızca kendi abonelerine ulaşabilecek; kendi abonesi olmayan kişilere arama yapmaları yasaklanacak. Bu sayede vatandaşların gereksiz ve rahatsız edici mesajlarla karşılaşması önlenecek.





