Eskişehir Valisi Erdinç Yılmaz, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yılmaz, mesajda trafik kurallarının önemine dikkat çekerek, tüm sürücü ve yayalara duyarlılık çağrısında bulundu.

"ŞEHRİMİZDE TRAFİK İKLİMİNİ HEP BİRLİKTE TESİS EDECEĞİZ"

Vali Yılmaz, Eskişehir’in karayolu ulaşımında kritik bir noktada bulunduğunu vurgulayarak, trafikteki her bireyin hayatının büyük değer taşıdığını belirtti. Erdinç Yılmaz mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Trafik güvenliği konusunda toplumsal farkındalığı artırmak ve güvenli bir ulaşım kültürü oluşturmak amacıyla her yıl kutlanan Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası’na ulaşmanın bilincini taşıyoruz.

Eskişehir, Türkiye’nin kavşak noktalarından biri olan konumuyla karayolu ulaşımında kritik bir öneme sahiptir. Şehrimizin yollarında seyreden her araç, taşıdığı her can bizim için kutsaldır. Trafik kuralları, sadece yasal bir zorunluluk değil; sevdiklerimize sağlıkla kavuşmamızı sağlayan hayati birer rehberdir.

İçişleri Bakanlığımızın koordinasyonunda yürüttüğümüz projeler ve denetimlerle Eskişehir yollarını daha güvenli hale getirmek, kazaların önüne geçmek ve özellikle yaya önceliği konusunda tam bir duyarlılık sağlamak temel hedefimizdir. Şehrimizin modern çehresine yakışan, birbirine saygılı ve kurallara riayet eden bir trafik iklimini hep birlikte tesis edeceğiz.

Trafik güvenliği vizyonumuzun en hassas ve öncelikli halkasını okul servislerimiz oluşturmaktadır. Evlatlarımızın eğitim yuvalarına gidiş ve dönüş yolculuklarını huzur içinde tamamlamaları için okul servis araçlarının teknik şartlara uygunluğu ve emniyet kemeri kontrolleri, okul çevrelerindeki hız limitleri ve yaya geçidi denetimleri, okul ve işyeri servis sürücülerimize yönelik bilgilendirme çalışmaları titizlikle takip edilmektedir. Bu sıkı denetimlerimiz, çocuklarımızın can güvenliğini koruma sorumluluğumuzun bir gereğidir.

Değerli Sürücüler,

Unutmayınız ki trafik kuralları birer engel değil, hayata bağlayan birer rehberdir. Emniyet kemeri takmak, hız sınırlarına uymak ve seyir halindeyken cep telefonu kullanmamak, sadece bir yasal zorunluluk değil, birer insani görevdir. Özellikle yaya geçitlerinde yayalara öncelik tanımak, medeni bir toplumun en önemli göstergesidir.

Trafikte yapılan tek bir hatanın telafisinin olmayabileceğini unutmamalıyız. Göstereceğimiz hassasiyet, hem kendi hayatımızı hem de başkalarının hayatını koruyacaktır.

Bu vesileyle, haftanın tüm sürücülerimiz, yayalarımız ve yolcularımız için kazasız bir dönemin başlangıcı olmasını temenni ediyorum. Trafik güvenliğinin sağlanmasında büyük bir özveriyle görev yapan emniyet ve jandarma personelimize teşekkür ediyor; tüm vatandaşlarımıza hayırlı ve güvenli yolculuklar diliyorum.”

Kaynak: Eskisehir.net Haber Merkezi