Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi'nde düzenlenen programın açılışında konuşan Vali Aksoy; "Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye genelinde gerçekleştirilen Türk Mutfağı Haftası kapsamında Anadolu Üniversitesi tarafından düzenlenen etkinlikte sizlerle beraber olmaktan büyük memnuniyet duyduğumu ifade ediyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Türk kültüründe mutfağımız oldukça önemli bir yer tutuyor ve bu mutfak kültürümüzü Türkiye ve dünya ile paylaşmak adına düzenlenen etkinlikler büyük önem taşıyor. Bu hafta kapsamında kentimizin farklı kurumlarının koordinasyonunda değerli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bugün Anadolu Üniversitesi'nin düzenlediği bu etkinlik Türk Mutfağı Haftasına önemli bir katkı sunacaktır. Geçtiğimiz yıl yine aynı mekânda güzel bir etkinlik gerçekleştirilmişti. Bugün de aynı heyecanla bir araya geliyoruz. Şubat ayında gerçekleştirdiğimiz Turizm Çalıştayı kapsamında Eskişehir'de gastronomi alanında hangi noktada olduğumuzu, neler yaptığımızı ve daha neler yapabileceğimizi ele almıştık. O çalıştayda dile getirilen önerileri hayata geçirmek adına ilgili kurum ve kuruluşlarımızla iş birliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Değerli bir ürüne sahip olmak önemlidir. Ancak bu ürünü yeterince tanıtmazsak hak ettiği ilgiyi göremeyebilir. Bu bakımdan üniversitelerimiz bizim için büyük bir değer. Akademisyenlerimizin birikimini değerlendirmek, öğrencilerimizi bu alanlarda yetiştirmek, mutfak kültürünü doğru şekilde tanıtmak ve gastronomi eğitimlerini desteklemek, Türk Mutfağı Haftası’nın amaçlarını gerçekleştirmesi adına önemli katkılar sunacaktır. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen başta Anadolu Üniversitesi Rektörümüz olmak üzere, Turizm Fakültesi Dekan Vekili’ne, değerli akademisyenlerimize ve bu çalışmalara katkı sunan öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Türk mutfağı kültürünün yaygınlaşması ve daha iyi tanıtılması adına önemli bir katkı sağlamasını diliyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.
Konuşmaların ardından Vali Aksoy, TÜBİTAK 2209-A projeleri desteklenmeye hak kazanan öğrencilerimize ve danışmanlarına hediye takdiminde bulundu.
“Talking Dish Yıl Sonu Proje Sergisi” ziyareti ve Turizm Fakültesi öğrencilerinin gördükleri dersler kapsamında hazırladıkları dönem ödevleri sunumları sonrası program sona erdi.