Afyonkarahisar Şuhut ilçesinde, küçükbaş hayvanlarda görülen hastalıklar nedeniyle bir süre kapalı kalan canlı hayvan pazarı yeniden açıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren pazara gelen üreticiler, besleyip büyüttükleri koyun ve keçileri satışa sunarak ticarete başladı.

Uzun bir aradan sonra yeniden açılan pazara hem üreticiler hem de vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Üreticiler, pazarın tekrar faaliyete geçmesinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, alıcılar da fiyat dengesinin yeniden oluştuğunu ifade etti.

Hayvan Pazarı (2)

Pazarda yapılan satışlarda fiyatların istikrarlı bir seviyeye geldiği gözlendi. Edinilen bilgilere göre, ortalama 70 kiloluk bir küçükbaş hayvan 15 ila 17 bin lira, 40-50 kilo arası kuzular ise 13 bin 500 ila 15 bin lira arasında alıcı buldu.

Şuhutlu üreticiler, pazarın yeniden açılmasıyla birlikte hem satışların canlandığını hem de bölgedeki küçükbaş hayvancılığın ekonomik hareketlilik kazandığını belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı