Oyuncu Ufuk Bayraktar’ın, bir işletmeye “koruma” bahanesiyle para istediği ve talebinin reddedilmesi üzerine işletme sahibine “Seni burada barındırmayacağım, görürsün” diyerek yumrukla saldırdığı iddiasıyla yargılanacağı tarih belli oldu. Bayraktar, hakkında 11 yıl 3 aya kadar hapis cezası talebiyle açılan dava kapsamında 14 Ocak 2026’da İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

Olay, 20 Ağustos 2025’te Beyoğlu’nda meydana gelmişti. İddiaya göre, Ufuk Bayraktar bir işletmeye giderek “koruma” adı altında para talebinde bulundu. İşletme sahibinin bunu reddetmesi üzerine Bayraktar’ın, “Seni burada barındırmayacağım, görürsün” diyerek yumrukla saldırdığı öne sürülmüştü. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından hazırlanan iddianamede, oyuncu hakkında 7 yıl 6 aydan 11 yıl 3 aya kadar hapis cezası talep edilmişti.

İddianamede, müşteki Ahmet P.’nin ilk olarak şüphelilerin talebini reddettiği, bunun üzerine Ufuk Bayraktar’ın haftalık ücreti 10 bin liraya kadar düşürdüğü, ancak müştekinin “beni polis korur” diyerek bu teklifi de kabul etmediği aktarıldı. Bu gelişme üzerine Bayraktar’ın “Sonra görüşeceğiz” diyerek yanında bulunan diğer şüpheliyle birlikte işletmeden ayrıldığı ifade edildi.

“SENİ BURADA BARINDIRMAYACAĞIM”

Belgeye göre, olaydan sonraki dönemde şüpheliler birkaç kez mekana geldi, ardından yaklaşık bir ay boyunca ortadan kayboldu. 20 Ağustos 2025 tarihinde yeniden işletmeye gelen Ufuk Bayraktar’ın, bu kez sinirli bir şekilde müştekinin yanına gidip tekrar konuşmak istediğini söylediği belirtildi. Müştekinin bu görüşmeyi reddetmesi üzerine Bayraktar’ın “Seni burada barındırmayacağım, görürsün” diyerek yumrukla saldırdığı ve müştekinin polisi araması üzerine ekiplerin olay yerine geldiği kaydedildi. Polislerin gelmesinden sonra diğer şüpheli Volkan Akbaş’ın müştekiye yaklaşıp “Şikayetini geri çek, ben bu işi hallederim” diyerek baskı kurmaya çalıştığı da iddianamede yer aldı.

Ayrıca, müşteki Ahmet P.’nin daha sonra ek ifade vererek Ufuk Bayraktar’ı yanlış anlamış olabileceğini söylediği ve şikayetinden vazgeçtiği de belirtildi. Tüm bu anlatımların ardından, şüphelilerin eylem ve fikir birliği içinde hareket ederek müştekiye karşı birden fazla kişiyle birlikte iş yerinde “yağmaya teşebbüs” suçunu işlediklerine dair yeterli şüphe bulunduğu değerlendirilerek haklarında kamu davası açılmasına karar verildiği ifade edildi.

Hazırlanan iddianamede, şüpheliler Ufuk Bayraktar ve Volkan Akbaş’ın, “birden fazla kişiyle birlikte iş yerinde yağmaya teşebbüs” suçundan her biri için 7 yıl 6 aydan 11 yıl 3 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaları istendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı