Çok izlenen internet programlarından olan "İlişki Testi"nin sunucusu Mesut Süre, taciz iddialarıyla gündeme geldi.
Ünlü ismin şoke eden iddialarla gündeme gelmesi sonrası İlişki Testi programının yapımcı şirketi İda iletişim, Süre ile yollarını ayırdıklarını sosyal medya hesabında duyurdu.
Ünlü isimlerin taciz iddiaları gündemi sarsarken, Tuluğ Özlü isimli bir kadın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada komedyen Mesut Süre’ye yönelik taciz iddiasında bulundu.
"O YEMEĞİ UNUTMUYORUM"
Tuluğ Özlü, ünlü komedyen ile ilgili şu ifadelere yer verdi:
"Üniversitedeyken bir dergi çıkarıyorduk. Bu dergide alternatif komedi üzerine 'az ünlü' komedyenlerle bir söyleşi yapmak istedik. Bu vasıtayla o dönem radyo programcılığı yapan ve küçük kulüplerde sahne alan Mesut Süre ile tanıştık. Bir süre sonra Mesut Süre bir staj programıyla ilgili görüşmek üzere benimle iletişime geçti. Bu görüşmeyi Beşiktaş'ta bir çay bahçesinde yaptık.
Daha sonra acıktığını söyledi, 'Yemek yiyelim' dedi. Kabul ettim. 'Dışarıda para harcamayalım evde çok güzel yemek var bizde yiyelim' dedi. Yine kabul ettim. (Henüz Türkiye'nin bu kadar korkunç olmadığı dönemlerdi, bir sakınca görmemiştim. Bu açıklamayı yapma gereği duymak bile beni yaralıyor.) Mesut Süre'nin Beşiktaş'taki evine gittik, yemeğimizi yedik. Artık gitme vakti geldiğinde beni kolumdan tutup koltuğa yatırdı.
Üzerime çıktı. Öpmeye çalıştı. Bu arada ben 1.60 boyunda biriyim. Mesut Süre bildiğim kadarıyla 2 metrenin üzerinde. Güçlükle altından çıkabildim. Karşı koymak için tüm gücümü kullandım. Derhal evden çıktım ve bir daha kendisiyle görüşmedim.
Kendisi çok seviliyor. Cinsiyetçilik yapmayan, beyefendi komedyen diye anılıyor. Ayrıca ben şahsın evindeydim. Muhtemelen ya iftira attığım ya kuyruk salladığım söylenecek.
İspatlayabileceğim bir durum da yok. Şahsın beni davet ettiği eski mesajlarını da aradım ancak olayın üzerinden 13 sene gibi bir süre geçtiği için herhangi bir mesaj yok. Tek gösterebileceğim şey, dergideki makale. Ve tek verebileceğim detay yediğimiz yemeğin ıspanak olması. O yemeği unutamıyorum."
İŞİNDEN KOVULDU
Mesut Süre'den taciz iddialarına henüz yanıt gelmezken, İlişki Testi programının yapımcı şirketi İda iletişim sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada "Mesut Süre ile bir daha çalışmayacağımızı ilan ederiz. Bütün mağdurların yanındayız. Şok içindeyiz. Mahcubuz. Sayfamızı sesinizi duyurmaya ayıracağız. Yaşadıklarınızı İlişki Testi'nden duyurmaya söz veriyoruz" ifadelerini kullandı.