Havalar ısındı, tehlike büyüdü! Kene bir can daha aldı
Havalar ısındı, tehlike büyüdü! Kene bir can daha aldı
İçeriği Görüntüle

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, son 7 aylık dönemdeki yağışlar son 66 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Nisan ayında yağışlar, uzun yıllar ortalamasına göre yüzde 50, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 19 artış gösterdi.

23 YILIN EN YÜKSEK NİSAN YAĞIŞI KAYDEDİLDİ

Meteorolojik kuraklık değerlendirmelerine göre, son aylarda ülke genelinde etkili olan yağışlar sayesinde kuraklığın şiddetinde azalma gözlemlendi. Akdeniz Bölgesi’nde son 24 yılın, İç Anadolu Bölgesi’nde ise son 23 yılın en yüksek nisan yağışı kaydedildi.

Nisan ayında en fazla yağış alan bölge Güneydoğu Anadolu Bölgesi olurken, en yüksek yağış miktarı metrekareye 229,3 kilogram ile Siirt’te ölçüldü. En düşük nisan yağışı ise metrekareye 39,1 kilogram ile İstanbul’da kaydedildi. Antalya, Osmaniye, Rize ve Siirt’te de son 66 yılın en yüksek nisan ayı yağış değerleri görüldü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı