Kurasız TOKİ satışı başlıyor: Eskişehir'de satış yapılacak noktalar ve fiyatlar açıklandı
Kurasız TOKİ satışı başlıyor: Eskişehir'de satış yapılacak noktalar ve fiyatlar açıklandı
İçeriği Görüntüle

Özellikle NATO Zirvesi, iç siyasette yaşanabilecek gelişmeler ve küresel jeopolitik risklerin piyasalarda hareketliliği artırabileceğini belirten Memiş, yatırımcıların temkinli davranması gerektiğini ifade etti.

TEMMUZ AYINA DİKKAT

Temmuz ayına yönelik hazırlık yapılması gerektiğini vurgulayan Memiş, şu ifadeleri kullandı:

"Temmuz'u ihmal etmeyin. Beklenenden daha sıcak bir atmosfer yaşanabilir. Bu nedenle finansal piyasalardaki sert dalgalanmalara karşı yatırımcıların dikkatli olması gerekiyor. Kısa vadeli hareketlerde sabırlı davranmak önemli. Ayrıca siyasi tartışmaların gölgesinde sessiz kalmanın yatırımcılar için daha faydalı olacağını düşünüyorum."

İslam Memiş 9-43

2026 PARAYI KORUMA YILI

2026 yılının sonuna kadar piyasalardaki manipülatif hareketlerin sürebileceğini savunan Memiş, "2026 yılı parayı koruma yılıdır, paradan para kazanma dönemi değildir" dedi.

Ocak ayında savaş gerekçesiyle altın ve gümüş fiyatlarında balon oluştuğunu belirten Memiş, gram altının 8 bin 157 liraya, ons altının ise 5 bin 600 dolara kadar yükseldiğini hatırlattı. Analiste göre söz konusu balon 28 Şubat'ta patladı ve mart ayında tarihi dip seviyeler test edildi.

DÜŞÜŞLER ALIM FIRSATI OLABİLİR

Son üç aydır ABD ve İsrail merkezli gelişmelerin piyasalarda dalgalanmaya yol açtığını ifade eden Memiş, dolar karşısındaki birçok yatırım aracında sert düşüşler yaşandığını söyledi.

Bu düşüşlerin özellikle düğün hazırlığında olanlar, altın borcu bulunanlar ve yeni nakit elde eden yatırımcılar için önemli bir alım fırsatı sunduğunu belirtti.

GÜMÜŞÜN PERFORMANSI ALTINI GEÇEBİLİR

Önümüzdeki üç aylık dönemde gümüşün altına kıyasla daha güçlü bir performans gösterebileceğini öne süren Memiş, yatırım stratejisinde gümüşü ön plana çıkaracağını açıkladı.

"Gümüşü önümüzdeki üç ay boyunca altından daha fazla önemseyeceğim. Çünkü bu dönemde gümüşün performansının altından daha iyi olacağını düşünüyorum" diyen Memiş, ons gümüşte 96 dolar, gram gümüşte ise 150 lira hedefini koruduğunu söyledi.

İslam Memiş 24-2

ALTINDA 10 BİN TL HEDEFİ KORUNUYOR

Altın piyasasına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Memiş, ons altının Lübnan-İsrail hattındaki gelişmeler ve ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamaları sonrası 4 bin 505 dolar seviyesine yükseldiğini ifade etti.

Olası bir barış anlaşmasında ilk hedefin 4 bin 800 dolar olacağını belirten Memiş, temmuz ve ağustos aylarında 5 bin dolar seviyesinin de gündeme gelebileceğini söyledi. Anlaşma sağlanamaması durumunda ise 4 bin 400 dolar seviyesinin önemli destek noktası olarak izleneceğini kaydetti.

Gram altında ise ağustos ayında dolar kurunun desteğiyle 8 bin liranın üzerinin görülebileceğini belirten Memiş, yıl sonu için 10 bin lira hedefinde herhangi bir değişiklik yapmadığını ifade etti.

BORSA İSTANBUL'DA YÜKSELİŞ BEKLENTİSİ

BIST 100 endeksinin 13 bin 889 puan seviyesinde işlem gördüğünü belirten Memiş, bayram öncesinde oluşan 12 bin 500-12 bin 800 puan aralığındaki boşluğun önümüzdeki bir ila iki ay içinde kapanabileceğini söyledi.

Endeksin 13 bin 800 puanın altına gerilemesi halinde 13 bin 500 ve 13 bin 600 seviyelerinden kademeli alımların değerlendirilebileceğini belirten analist, yıl sonu hedefinin 16 bin puan olduğunu, devamında ise 20 bin puanın gündeme gelebileceğini ifade etti.

DÖVİZ KURLARINDA YIL SONU HEDEFLERİ

Dolar/TL kurunun 45,97 seviyesinde dengelendiğini belirten Memiş, haziran ayı içerisinde kurun 46 lira seviyesine yerleşmesini beklediğini söyledi.

Euro/dolar paritesinin 1,1640 seviyesinde olduğunu hatırlatan Memiş, yıl sonu hedefinin 1,21-1,22 aralığı olduğunu belirtti. Euro/TL kurunda ise yıl sonu beklentisinin 61-62 lira seviyeleri olduğunu kaydetti.

BİTCOİN VE PETROLDE SON DURUM

Brent petrol fiyatının Trump'ın açıklamalarının ardından 101 dolardan 97,5 dolara gerilediğini belirten Memiş, kripto para piyasasında ise Bitcoin'in 63 bin 526 dolar seviyesine kadar düştüğünü söyledi.

Bitcoin yatırımlarında şu an zarar ettiğini ifade eden Memiş, fiyat hareketlerinden ziyade elindeki miktara odaklandığını ve beklemeyi tercih ettiğini dile getirdi.

DOLAR ENDEKSİ VE ALTIN/GÜMÜŞ RASYOSU

Dolar endeksinin 99 seviyesinde bulunduğunu belirten Memiş, olası bir barış anlaşması halinde endeksin 95 seviyesine kadar gerileyebileceğini öngördü.

Altın/gümüş rasyosunun ise 60 seviyesinde bulunduğunu hatırlatan analist, kısa vadede 58-62 bandında hareket etmesini beklediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Türkiye Gazetesi