Ticaret Bakanlığı, çocukların sağlığını tehdit eden ürünlere karşı denetimlerini sıklaştırdı. Bakanlığın Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi üzerinden yayımladığı son listede, çocuklar arasında oldukça popüler olan bir yumuşak oyuncak için toplatma ve üretim yasağı kararı alındı.
BAKANLIK TEHLİKELİ ÜRÜNÜN DETAYLARINI AÇIKLADI
Bakanlık açıklamasında, “Hamburger Şeklinde Köpek Oyuncağı” isimli ürünün çocuklar açısından ciddi tehlike oluşturduğu belirtildi. Ürünün boğulmaya neden olabilecek yapıda olduğu, dışarıdan akciğerlere hava akışını mekanik şekilde engellediği tespit edildi. Bu nedenle oyuncağın piyasaya arzı yasaklandı ve toplatma süreci başlatıldı.

Ticaret Bakanlığı, güvensiz ürünlerin piyasadan çekilmesi için hem üreticilere hem ithalatçılara yönelik denetimlerin sürdüğünü bildirdi. Bakanlık yetkilileri, aileleri uyararak “Bu ürüne sahip olan vatandaşlarımız çocuklarının güvenliği için ürünü derhal imha etmeli veya iade sürecine başvurmalıdır” açıklamasında bulundu.
Uzmanlar, benzer şekilde çocuk oyuncaklarının alınmadan önce GÜBİS sistemi üzerinden güvenlik durumunun sorgulanması gerektiğini belirtiyor.



