CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yapılan saldırının ilk görüntüleri ortaya çıktı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, hayatını kaybeden TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder için düzenlenen anma programının ardından saldırıya uğradı.
Atatürk Kültür Merkezi'nden ayrıldığı sırada yürüyen Özel'e, kalabalık arasından yaklaşan erkek yumrukla saldırdı.
Olayın ardından korumalar hızla müdahale ederken, Özgür Özel’in darbenin ardından yüzünü eliyle kapatarak bölgeden uzaklaştığı gözlendi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e AKM çıkışı düzenlenen saldırıyla ilgili ilk açıklama geldi.
CHP'li Sezgin Tanrıkulu saldırganla ilgili "Bir utanmaz, bir alçak. Kendisine 'Osmanlı çocuğuyum 'diyen bir provokatör" dedi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise, "Sayın Özel’e saldıranın S.T. adlı şahıs olduğu tespit edilmiştir" dedi.
Saldırganın 66 yaşında olduğu öğrenildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Özgür Özel'i arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.
Ekol TV'ye göre, Özel'e saldıran şahıs evlat katili çıktı. Saldırı 1959 Gaziantep doğumlu Selçuk Tengioğlu tarafından saldırı gerçekleştirildi. Saldırganın daha önce cinayet suçundan sabıkası bulunuyor. Ayrıca cinayetin yanı sıra hırsızlık kaydı da mevcut.
SALDIRGAN EVLAT KATİLİ ÇIKTI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e vuran saldırganın kimliğiyle ilgili bir açıklama geldi. Açıklamada, "Şahsın ilk belirlemelere göre 2004 yılında çocuklarını öldürmekten dolayı sabıkası var, yine ilk belirlemelere göre akıl hastalığına dair bir emare yok" denildi.