Bu yılın başından itibaren kayıtlara geçen 52 binden fazla suçun, toplamda 106 milyar ruble (yaklaşık 1,3 milyar dolar) maddi zarara yol açtığı açıklandı.
Rusya Parlamentosu’nun alt kanadı Duma’nın Enformasyon Politikası Komitesi Üyesi Anton Nemkin, TASS’a yaptığı açıklamada, söz konusu uygulamaların yalnızca dolandırıcılık değil, kundaklama gibi suçlara teşvik amacıyla da kullanıldığını belirtti.
Aramalara Kısıtlama Getirildi
Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu, hafta başından itibaren WhatsApp ve Telegram üzerinden yapılan aramalarda yaşanan aksaklıkların, suçlularla mücadele amacıyla getirilen kısıtlamalardan kaynaklandığını duyurdu.
Yasak Çağrıları Artıyor
Temmuz ayında, aralarında Nemkin’in de bulunduğu bazı Duma milletvekilleri, WhatsApp’ın “ulusal güvenliği tehdit ettiği” gerekçesiyle tamamen yasaklanması yönünde çağrıda bulunmuştu.