AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Serhat Tunç, Türkiye Cumhuriyeti Sayıştay Başkanlığı denetçileri tarafından hazırlanan ve Tepebaşı Belediyesi’ne ilişkin 53 usulsüzlük tespitini içerdiği belirtilen rapor doğrultusunda, Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.
Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tunç, Sayıştay raporunda yer alan tespitlerin ciddi olduğunu vurgulayarak sürecin yakından takipçisi olacağını ifade etti. Tunç, “Türkiye Cumhuriyeti Sayıştay Başkanlığı denetçilerinin hazırlamış olduğu Tepebaşı Belediyesi’nde bulunan 53 tane usulsüzlükle alakalı Cumhuriyet Başsavcılığımıza suç duyurusunda bulunduk. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağım” dedi.
BAŞKAN ATAÇ'A SESLENİYORUM
Tunç açıklamasında şu ifadelere yer verdi,
“Sayın Ataç, 2026 yılbaşı mesajında, adalet ve eşitliğin üstün olduğu bir 2026 dilemişti. 2026 yılında Tepebaşı halkımızın hakkı olan bütçenin başka kişilere rant olarak sağlandığı, hukuksuz harcandığı, vatandaşa hizmet olarak dönmediğini saptayan Sayıştay raporu ile alakalı son dakikaya kadar takipçisi olacağız. Tepebaşı İlçe Başkanı bu konuyu sulandırmaya yönelik ifadelerde bulundu. Ben kimse için dedikodu yapmıyorum. Kimseye iftira atmıyorum. Ben raporla alakalı konuştum. Arkasındayım konuştuklarımın. Hep beraber izleyeceğiz göreceğiz. Sayın Ataç’a da yapmış olduğu hizmetlerde daha dikkatli davranmaya ve usule uygun davranmaya davet ediyorum. Umarım 2026 yılında Tepebaşı halkı için gelen bütçe doğru yerlerde harcanır, kimseye peşkeş çekilmez. Sayın Ataç’a yine sesleniyorum, her platformda Sayıştay raporu ile alakalı tartışmaya hazırım. Yapmış olduğum açıklamalarda bir yalan, bir iftira, bir dedikodu varsa kendisini cevap vermeye bekliyorum."





