Yılmaz Büyükerşen’in ihaleye fesat karıştırma iddiasıyla yargılandığı davada sona geliniyor. Savcı, Büyükerşen için üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası talep etti. Öte yandan savcı, Yılmaz Hoca hakkında siyasi yasak da talep etti. Yine iş ve işlemler nedeniyle oluşan kamu zararının geri alınmasını mahkeme heyetinden talep etti.
Olay, 2013 yılına kadar dayanıyor… Kentpark, Sazova Parkı ve Porsuk Projesi’ni yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve çalışma arkadaşlarının ihaleye fesat karıştırdıkları iddia edilmişti.
2013 yılında Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Büyükerşen ve 23 bürokratı ‘ihaleye fesat karıştırma’, ‘edimin ifasına fesat karıştırma’ ve ‘kamu görevlisinin resmi evrakta sahtecilik’ iddiasıyla yargılandı.
2016 yılında beraat kararı verildi. Yargıtay 5. Ceza Dairesi, beraat kararını bozdu ve yeniden yargılama kararı verdi. Dava, 2021 yılında Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülüyordu.
Savcı, Büyükerşen için üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası talep etti. Yılmaz Hoca hakkında siyasi yasak ve oluşan kamu zararının geri alınması da talep edildi.
Vakıf davası devam ediyor!
Yılmaz Büyükerşen hakkındaki ‘vakıf davası’ ise devam ediyor. Büyükerşen, bu davada kamu kaynaklarıyla kurulan vakıfların yönetimini ele geçirmekle suçlanıyor. Söz konusu vakfa, geçtiğimiz günlerde kayyum atanmıştı.





