Egemen Temizsoy kimdir?

Eskişehir’de doğdum, 31 yaşındayım. Evliyim, iki çocuk babasıyım. İlk, orta ve lise eğitimimi Eskişehir’de tamamladım. İstanbul Kültür Üniversitesi’nde mimarlık okudum. Üniversite hayatım boyuna he okudum, hem de sivil toplumla ilişkiler kurdum. Kendi mesleğimle ilgili olarak da yarı zamanlı çalışmalarda bulundum. Mezun olduktan sonra Eskişehir’e geldim, askerlik görevimi tamamladım. Daha sonra iş hayatını atıldım.

İş hayatınız nasıl başladı?

İş hayatım ikinci nesil diye tabir edilen kimilerine göre şanslı kimilerine göre şanssız olan bir nesilim. Aile şirketimizde çalışmaya başladım. Babam inşaat işleriyle uğraşırdı. Bununla ilgili firmamız var. İnşaat, taahhüt, mimarlık üzerine hizmet veren bir firma. Bende aile şirketimizde görev aldım. Mimari projeler çizdim. İnşaatların yapımında görev aldım. Şantiye ve ofis olmak üzere inşaatın iki alanında da çalıştım. Yaklaşık beş yıl inşaat, mimari ve proje piyasasını öğrenmeye çalıştım. Daha sonra gelecekle alakalı hem dünyanın hem ülkemizin içinde bulunduğu durum sektörlerimizi etkilediğini anladım. Ve bunun için farklı girişimler yapma kararı aldım. Bir yandan şirketimizde çalışıp görevlerimizi yerine getirirken bir yandan da yeni neler yaparız diye düşündüm. Ülkeme, şehrime nasıl faydalı olurum diye düşündüm. İşten çıktıktan sonra ek iş olarak bu araştırmalarımı sürdürdüm. Yıllarca araştırdım… Ve tarım sektörüne yönelmeye karar verdim.

Farklı bir sektöre yöneldiniz…

Tarım sektöründe ülkemiz herkesin bildiği ama maalesef ki çok fazla adım atamadığı, atmadığı bir sektör. Ülkeler için stratejik öneme sahip. Bununla ilgili araştırmalar yaptım. Bunun sonucunda kuşkonmaz üretimini fark ettim. Eskişehir’de zaten üretildiğini biliyordum. Bunun üzerini gittim, yaklaşık beş yıl önce aile şirketimizin yanında tarım sektöründe kuşkonmaz üretimine giriş yaptım. Dünyayı inceledim, yurt dışında fuarlara gittim. Teknolojinin tarım sektörüne daha fazla girdiğini görüm ve tarım teknolojileriyle ilgili ar-ge çalışmaları sürdürmeye başladık. Buna kısaca topraksız ve susuz tarım uygulamaları diyebiliriz. İş hayatımız bu şekilde devam ediyor. Klasik tarım değil… İhracat potansiyeli olan, ülkemize katkısı olacak üretimler peşindeyiz. Bu ürünleri araştırıyoruz. Kuşkonmaz üretim fikri, projesi 2015 yılında başladı. Bu yıl ilk hasat yılımızdı. Taze Demet markası adı altında kuşkonmaz hasadımızı gerçekleştirdik. Satışa sunduk, gelen tepkiler gayet olumlu, bizleri mutlu etti. Kuşkonmazı neden tercih ettik? İhracat potansiyeli olan bir ürün… Amaç sadece iç piyasa olmamalı… Ana hedef ihracat olmalı. Ülkemize de kazandırmak olmalı…

Sivil toplumla ilişkiniz nasıl?

Sivil toplum biraz genlerimizde var. Ailemde hep sivil toplumun içinde oldu. Çocukluğumdan beri hep cemiyet hayatının içindeydim… Bir genç sadece kendisi için çalışırsa bana göre çok faydalı bir insan değildir. Toplum için neler yapılabilir her zaman bunu düşünmeli, düşündüm. Bu tarz bi çevre içinden geldim. Lise yıllarında çok okulda, kulüplerde aktiftim. Üniversitede TOBB Genç Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Üyesiydim. 2014 yılında başkan seçildim. Yaklaşık beş yıl başkanlık yaptım. Türkiye’nin en genç başkanıydım. 24 yaşındaydım… Yönetim kurulu toplantısı varsa İstanbul’dan çıkıp gelirdim. Üniversite kulüpleri arasında aktif olmaya çalıştım. İnsanları tanımak, onlardan bir şeyler öğrenmek beni tatmin eder. Çok şey öğrendim, öğreniyorum. Çok güzel anılarla kıymetli tecrübeler edindim. 2019’da Türk Kızılay Eskişehir Şube Başkanı oldum. Yardım etmek çok güzel bir duygu. Adeta bir terapi gibi… Güzel bir ekiple hizmet ediyoruz.

Hedefler neler…

Kızılay’da hedefimiz güvenilir, şeffaf ve adaletli olmayı ve halkla iç içe olmaya amaçlamıştık. Kızılay’a bir gün hepimizin ihtiyacı olabilir. Bu nedenle Kızılay’ı pamuklara sarıp sarmalıyoruz.