Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, üniversitenin “Dünyaya AçıkÖğretim” vizyonunu uluslararası alanda yaygınlaştırmak amacıyla Bulgaristan’da bir dizi temas gerçekleştirdi. Ziyaretlerde özellikle Açıköğretim Fakültesi'nin Türk Dili ve Kültürü Programı ön plana çıktı. Rektör Adıgüzel’e Açıköğretim Fakültesi Yurt Dışı Programları Yöneticisi Öğr. Gör. Salih Gümüş ile Bulgaristan Temsilcisi Fahrie Emin eşlik etti.
Programın ilk durağı Kırcaali oldu. Rektör Adıgüzel burada, Ömer Lütfü Kültür Halk Toplum Merkezi Derneği Başkanı ve aynı zamanda Kırcaali Haber Genel Yayın Yönetmeni olan Müzekki Ahmed ile bir araya geldi. Görüşmede üniversitenin yurtdışına yönelik eğitim faaliyetleri ve Türk Dili ve Kültürü Programı hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.
Kırcaali temasları kapsamında ayrıca Bölge Müftüsü Basri Eminefendi ile Bulgaristan Başmüftülüğü Dış İlişkiler Daire Başkanı Dr. Hayri Emin ile görüşmeler gerçekleştirildi. Bu görüşmelerde Anadolu Üniversitesi’nin uluslararasılaşma hedefleri ve açıköğretim sistemine dair detaylar aktarıldı.
Türk Dili ve Kültürü Programı’nı tanıttı
Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Kırcaali'de öğrenim gören Açıköğretim Fakültesi öğrencileriyle de bir araya geldi. Öğrencilerle yapılan samimi buluşmada, fakültenin yenilenen eğitim programları hakkında bilgi verildi ve öğrencilerin görüşleri dinlendi. Bu görüşme, üniversitenin yurt dışı öğrenci topluluğuyla daha sıkı bağlar kurma yönündeki çabalarının önemli bir parçası oldu.
Heyet daha sonra Kırcaali Mestanlı İlahiyat Lisesi Müdürü Ahmed Bozov’u ziyaret ederek Anadolu Üniversitesi’nin eğitim fırsatlarını ve özellikle Türk Dili ve Kültürü Programı’nı tanıttı.
Bulgaristan’daki ziyaretlerin son durağı T.C. Filibe Başkonsolosluğu oldu. Burada Konsolos Muavini Murat Pulat ve Sosyal İşler Ataşesi Mehmet Kahvecioğlu ile bir araya gelen Rektör Adıgüzel, Anadolu Üniversitesi’nin açıköğretim alanındaki uluslararası çalışmaları, Bulgaristan’daki mevcut faaliyetleri ve yeni iş birliği olanakları üzerine değerlendirmelerde bulundu.
Anadolu Üniversitesi, yurt dışında yaşayan öğrencilere ulaşmak, Türk dilini ve kültürünü tanıtmak ve eğitimin erişilebilirliğini artırmak amacıyla uluslararası çalışmalarını kararlılıkla sürdürecek.