Anadolu Üniversitesi, "Dünyaya AçıkÖğretim" vizyonu doğrultusunda uluslararası eğitim faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Rektör Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, T.C. Bakü Büyükelçisi Birol Akgün ile bir araya geldi.
Gerçekleştirilen görüşmede, Azerbaycan’daki eğitim faaliyetleri, özellikle Açıköğretim Fakültesi’nin Türk Dili ve Kültürü programı üzerine detaylı bir değerlendirme yapıldı.
Toplantıya ayrıca Bakü Eğitim Müşaviri Yurdagül Aydoğan ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yurt Dışı Programları Yöneticisi Öğr. Gör. Salih Gümüş de katıldı.
Görüşmelerde, Azerbaycan’daki Türkçe eğitiminin yaygınlaştırılması, kültürel bağların güçlendirilmesi ve Açıköğretim sisteminin daha fazla öğrenciye ulaştırılması hedefleri üzerinde duruldu.