Son günlerde kamuoyunda Polatlı’nın il olması durumunda Sivrihisar’ın bu yeni ile bağlanabileceğine yönelik tartışmalar sürerken, Sivrihisar Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı'ndan çok net bir açıklama geldi. Vakıf yönetimi, ilçenin geleceğini yakından ilgilendiren bu iddialar karşısında şimdiden tutum alarak Sivrihisar’ın Eskişehir ile olan bağlarının koparılmasına kesinlikle karşı olduklarını duyurdu.
"Sivrihisar’ın Eskişehir’den ayrılmasını gerektirdiği düşüncesini kabul etmiyoruz"
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi,
Son günlerde kamuoyunda, Polatlı’nın il olması hâlinde Sivrihisar’ın yeni kurulacak bu ile bağlanabileceğine ilişkin iddialar yer almaktadır. Henüz kesinleşmiş bir karar bulunmamakla birlikte, ilçemizin geleceğini ilgilendiren bu konuda görüşümüzü şimdiden açıklamayı sorumluluk kabul ediyoruz.
Sivrihisar Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı olarak, Sivrihisar’ın Eskişehir’e bağlı kalmasını istiyor; ilçemizin başka bir ile bağlanmasına karşı olduğumuzu açıkça ifade ediyoruz.
Sivrihisar’ın Eskişehir ile bağı, yalnızca idari sınırlardan ibaret değildir. Bu bağ; ortak tarihimiz, kültürümüz, aile ilişkilerimiz, eğitim hayatımız ve ekonomik birlikteliğimizle nesiller boyunca güçlenmiştir. Sivrihisar, Eskişehir’in tarihî ve kültürel kimliğinin ayrılmaz bir parçasıdır.
Komşumuz Polatlı’nın gelişmesini ve halkının beklentilerini saygıyla karşılıyoruz. Ancak Polatlı’nın il olmasına yönelik olası bir düzenlemenin, Sivrihisar’ın Eskişehir’den ayrılmasını gerektirdiği düşüncesini kabul etmiyoruz.
İlçemizin geleceğine ilişkin herhangi bir değerlendirmede Sivrihisarlıların görüş ve talepleri esas alınmalı; yerel yönetimlerimizin, muhtarlarımızın, meslek odalarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın katılımıyla açık ve şeffaf bir süreç yürütülmelidir.
Bu meseleye siyasi görüşlerin üzerinde, ortak memleket sorumluluğuyla yaklaşıyoruz. Eskişehir milletvekillerimizi, ilgili kurumlarımızı ve bütün hemşehrilerimizi, Sivrihisar’ın Eskişehir’e bağlılığının korunması konusunda ortak irade göstermeye davet ediyoruz.
Sivrihisar’ın tarihine, kimliğine ve hemşehrilerimizin iradesine sahip çıkmayı sürdüreceğiz.





