Günyüzü Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet gösteren Milli Emlak Şefliği, Eskişehir’in Günyüzü ilçesinde bulunan iki Hazine taşınmazını satışa çıkardı.
İHALE 11 MART’TA
İhale, Günyüzü Hükümet Konağı’nda komisyon huzurunda gerçekleştirilecek.
Satışa çıkarılan taşınmazlardan ilki, Günyüzü ilçesi Doğray Mahallesi’nde bulunan 291,34 metrekare büyüklüğündeki imarsız ham toprak niteliğindeki parsel. Taşınmaz için 73 bin TL tahmini bedel belirlenirken, geçici teminat tutarı 7 bin 300 TL olarak açıklandı. İhale saat 10.00’da yapılacak.
İkinci taşınmaz ise Gecek Mahallesi’nde yer alıyor. 4 bin 100,83 metrekare yüzölçümüne sahip imarsız ham toprak vasfındaki parsel için 1 milyon 26 bin TL tahmini bedel belirlendi. Bu taşınmazın geçici teminat bedeli ise 102 bin 600 TL. İhale saat 11.00’de gerçekleştirilecek.
KATILIM ŞARTLARI NELER?
İhaleye katılmak isteyenlerin ikametgâh belgesi, Türkiye’de tebligat adresi, kimlik bilgileri ve geçici teminat belgesi gibi evrakları ihale saatine kadar komisyona teslim etmeleri gerekiyor. Tüzel kişilerden ayrıca yetki belgeleri ve imza sirküleri istenecek.
Geçici teminat bedelleri nakit olarak yatırılabileceği gibi, mevduat veya katılım bankalarından alınacak süresiz teminat mektubu ile de sağlanabilecek.
PEŞİN ÖDEMEYE YÜZDE 20 İNDİRİM
Yetkililer, satış bedelinin peşin ödenmesi halinde yüzde 20 indirim uygulanacağını bildirdi. Ayrıca satış bedelinin 5 bin TL’yi aşması durumunda, en az dörtte biri peşin olmak üzere kalan kısmın üçer aylık dönemler halinde en fazla 8 taksitte ödenebileceği belirtildi.
Hazineye ait taşınmazların satış ve devir işlemlerinin vergi, resim ve harçtan muaf olduğu, ayrıca satışı yapılan taşınmazların satış tarihini takip eden yıldan itibaren 5 yıl süreyle emlak vergisine tabi tutulmayacağı kaydedildi.





