Eskişehir Sanayi Odası’nda yaklaşık 25 yıl süren Savaş Özaydemir dönemi 2018 yılında sona erdi. Özaydemir son yıllarında Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin de (EOSB) başkanlığını yaptı. 2018’de oldukça hareketli geçen seçimde Celalettin Kesikbaş ve Nadir Küpeli karşı karşıya geldi. Neredeyse tüm şehrin müdahil olduğu seçimlerde her iki tarafta gülmüştü!

Önce Özaydemir’in ekibindeki Küpeli EOSB’yi kazandı. Ardından Kesikbaş ESO Başkanı seçildi. Patronlar ‘denge’ istemişti. Seçim dönemi sık sık karşı karşıya gelen ikili sonrasında uyumlu bir görüntü verdi. Dört yılı ‘kardeş kardeş’ geçiren Kesikbaş ve Küpeli 2022’deki seçimde beklenen ‘hamleyi’ yapmadı.

Kesikbaş, EOSB’yi ele geçirmeye çalışmadı… Aynı şekilde Küpeli de ESO’dan vazgeçti!

İşbirliği ve centilmenlikle geçen üç yıl daha geride kaldı. Seneye, 2026 yılında seçim var… Bugünden görünen her iki başkan yoluna devam edecek gibi… Kimse kimsenin bahçesine girmeyecek.

Sanayiden gelen bilgiler Kesikbaş ve ekibinin EOSB için hazırlık yapmadığı yönünde… Aynı şekilde Küpeli ve ekibi de ESO için harekete geçmedi. Çok az da olsa her iki kurum için de ‘üçüncü bir seçenek’ ihtimalinden bahsedenler var. Öte yandan buna şans verenlerin sayısı oldukça az.

Kaynak: Cihan Yıldırım