CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Lideri Özel, merhum Başbakan ve CHP 3. Genel Başkanı Bülent Ecevit'in vefatının 19'uncu yıldönümünde Devlet Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen törene katıldı. Özgür Özel, törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"PARTİMİZİ BİRİNCİ PARTİ YAPMANIN HUZURUYLA GELDİK"
Özel, Merhum Genel Başkan Ecevit'e kabri başında verdikleri sözü yerine getirdiklerini söyleyerek, "Partimizin 3'üncü Genel Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Rahmetli Bülent Ecevit'i mezarı başında andık. Kendisine mezarı başında da söz vermiştik. Siz 70'lerde partimizi, girdiği iki seçimden de birinci parti çıkarmıştınız. Biz de bir daha huzurunuzu seçimleri kazanarak geleceğiz demiştik. Geçen yıl ve bugün de geldiğimizde, partimizi girdiği ilk yerel seçimlerden, rahmetli Ecevit ve arkadaşları gibi birinci parti yapmanın huzuruyla geldik" dedi.
"ÇİP Mİ TAKMİŞ AZİZ İHSAN AKTAŞ'A"
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ve Aziz İhsan Aktaş ile ilgili yöneltilen soruya Özel, "Çip mi takmış Aziz İhsan Aktaş'a da kaçtığını biliyor. Demek ki her ne yapıyorsa, görüntülü mü görüşüyorlar bütün gün Akın Gürlek'le kaçmadığını biliyor. Yurt dışına çıkış yasağı var mı, adli kontrol var mı, çıksa gitse kim ne diyecek de kaçmadı diyor. İş birliği içinde. Bakın öyle bir komik durum var ki Türkiye'nin dünyanın dört bir tarafında geçmişte teması olan kim varsa hangi suçlu varsa hangi itirafçı varsa avukatları arattırılıyor. ‘Ne dediniz, ne biliyorlar' diye. Akşam göreceksin ne bildiklerini. Ne bildiğimi biliyorsun. Akşama kadar itiraf et. Etmezse söyleyeceğim" şeklinde yanıt verdi.
"İYİ HABER GELMESİNİ ÜMİT EDERİZ"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin cezaevindeki Selahattin Demirtaş'ın tahliyesine ilişkin sözleri için, "Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının tamamının uygulanması lazım doğrusu bu. Burada zorluklar varsa birkaç gün, bir kaç hafta gecikmeler olacaksa, başvurular olacak, bir kararlar olacak veya bir şeyler gecikecekse gecikmeden olabilecek hepsi olmalıdır. Şöyle bakarım ben, bir çiçek açtı diye bahar gelmez ama baharın gelmesi için önce bir çiçeğin açması lazım. O çiçek açacaksa Edirne'de açsın. O olmadan bu olmasın, hepsi birden olsun değil. Başlasın ve hepsine uygulansın yaklaşımındayım ben. Bugün Demirtaş'la ilgili iyi bir haber gelmesini ümit ederiz" şeklinde konuştu.




