Olay, Bilecik’in Bozüyük ilçesinde bulunan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda meydana geldi. Okulun kız öğrencilerinin kullandığı tuvalette temizlik yapan görevli, gizlenmiş halde bir kurusıkı tabanca ve üzerine yazı yazılmış bir kağıt fark etti. Durumun vakit kaybetmeden okul yönetimine bildirilmesi üzerine, okula çok sayıda polis ekibi sevk edildi.
PARMAK İZİ İNCELEMESİ BAŞLATILDI
Olay yerine gelen emniyet güçlerinin yaptığı ilk incelemelerde, notta okul müdürü ve bazı öğrencilere yönelik açık tehdit ifadelerinin bulunduğu belirlendi. Ele geçirilen kurusıkı tabancaya delil olarak el konulurken, uzman ekipler hem parmak izi incelemesi başlattı hem de şüphelinin kimliğini tespit etmek amacıyla güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı.
Olayın ardından okul yönetimi velilere bilgilendirme mesajı gönderdi. Mesajda şu ifadelere yer verildi:
“Değerli velilerimiz, 20 Nisan 2026 tarihinde okulumuzda yapılan rutin denetimler sırasında, güvenlik prosedürlerimiz kapsamında önemli bazı bulgular tespit edilmiş ve konu derhal emniyet birimlerine iletilmiştir. İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün de bizzat süreci takip ettiği bu durumda, emniyet ekipleri gerekli incelemeleri titizlikle sürdürmektedir. Öğrencilerimizin güvenliği için tüm detaylar hassasiyetle değerlendirilmektedir. Bu süreçte, çocuklarını okuldan almak veya izin talebinde bulunmak isteyen velilerimize gerekli kolaylık sağlanacaktır. Resmi kaynaklar dışındaki bilgilere itibar edilmemesini rica eder, çocuklarımızın güvenliğinin önceliğimiz olduğunu önemle belirtiriz.”





