Geçtiğimiz günlerde Bursa’nın Harmancık ilçesi yakınlarında başlayan ve dört gün süren orman yangını, halen devam eden soğutma çalışmalarına rağmen yeniden alevlendi. Ancak bölgede yaşayan duyarlı vatandaşların hızlı müdahalesiyle alevler kontrol altına alındı.
Yangını ilk fark eden isimlerden biri olan Emet ilçesine bağlı Eğrigöz köyünden Tahir Aksu, yol kenarında yükselen dumanları görür görmez durumu fark ederek hemen harekete geçti ve yangına ilk müdahaleyi gerçekleştirdi.
AĞAÇ DALLARIYLA ALEVLERE MÜDAHALE ETTİLER
Aksu, "Tavşanlı üzerinden Bursa’ya gidiyordum, yol kenarında dumanlar gördük. Bölgedeki vatandaşlar ağaç dallarıyla alevlere müdahale etmeye çalışıyordu. Ben de aracımdaki 5 litrelik pek şişede bulunan suyu dökerek alevleri söndürmeye çalıştım ve hemen 112’yi aradım. Yaklaşık 10 dakika sonra olay yerine gelen üç yangın söndürme helikopteri, alevleri büyümeden kontrol altına alarak söndürdü." diye konuştu.
Duyarlı vatandaşların zamanında müdahalesiyle yangının yeniden büyüyerek geniş bir alana yayılması engellenirken, yetkililer soğutma çalışmalarının dikkatle ve özenle devam ettiğini ifade etti.