Gayrimenkul Danışmanı Kasım Karakaş, 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından yaklaşan tercih döneminde öğrencilerin şehir seçimlerini sadece puanlarına göre değil, yaşam koşullarına göre de yapacaklarını söyledi. Artan kiraların Eskişehir gibi öğrenci dostu şehirler için tehdit oluşturduğunu belirten Karakaş, bu konuda ev sahiplerine önemli uyarılarda bulundu.

Eskişehir'de feci kaza: Otomobil devrildi!
Eskişehir'de feci kaza: Otomobil devrildi!
İçeriği Görüntüle

Eskişehir’in her yıl yaklaşık 70 bin örgün üniversite öğrencisine ev sahipliği yaptığını hatırlatan Karakaş, bu genç nüfusun sadece eğitim değil, aynı zamanda şehrin sosyal ve ekonomik yapısının da temel taşı olduğunu vurguladı.

"GELİN HEP BİRLİKTE GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM"

Kasım Karakaş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Son dönemde artan kiralar, öğrenciler ve aileleri için ciddi bir endişe kaynağı. Tercih döneminde gençlerin ilk baktığı kriterlerden biri, kiralık konutların fiyatları oluyor. Eğer Eskişehir’de barınma maliyetleri yüksek olursa, bu durum öğrencilerin başka şehirleri tercih etmesine neden olabilir. Bu da hem üniversitelerimizdeki doluluk oranlarını hem de şehir ekonomisini olumsuz etkiler.
Ev sahiplerine çağrıda bulunuyorum. Öğrencileri geçim kaynağı olarak görmek yerine, onları bu şehrin geleceği olarak değerlendirelim. Uygun fiyatlı ve insani koşullarda barınabilecekleri konutlar sunmak, hem öğrencilerin hayatını kolaylaştıracak hem de Eskişehir’in öğrenci kenti kimliğini sürdürebilmesini sağlayacaktır.
Esnafımızdan toplu taşımaya, kafe ve kırtasiyelerden konaklama sektörüne kadar pek çok alan, öğrencilerin varlığıyla ayakta duruyor. Gelin, hep birlikte gençlerimize sahip çıkalım."

Kaynak: Bülten