Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 2026 yılı içerisinde hayata geçirilmesi planlanan park, spor alanı ve peyzaj düzenleme projeleri kapsamında saha incelemeleri gerçekleştirdi. Başkan Kurt'a Belediye Başkan Yardımcısı A. Evren Olcay ve Park ve Bahçeler Müdürü Dr. Bilgen Perk de katıldı.

Kazım Kurt Inceleme (3)

2026 yılı programı kapsamında 71 Evler Mahallesi Özarslan Sokak’ta yeni bir park ile akrilik zeminli spor sahalarının inşa edilmesi hedefleniyor. Emek Mahallesi Çınarlı Sokak’ta park ve akrilik zeminli tenis sahası yapılması planlanırken, Sümer Mahallesi Kızılyer Mevkii’nde bitkisel peyzaj düzenleme çalışmaları yapılacak.

Büyükdere Mahallesi Sarılar Sokak’ta bulunan İki Eylül Kültür ve Spor Parkı’nda ise ıslah çalışmaları gerçekleştirilecek. Büyükdere Mahallesi Atabey Sokak’ta meydan düzenlemesi planlanırken, aynı bölgede yer alan Barış Manço Parkı’nda da kapsamlı yenileme çalışmaları yapılacak.

Kazım Kurt Inceleme (1)

Bazı park ve spor alanlarında gerçekleştirilecek yenileme çalışmaları kapsamında, Emek Mahallesi’nde bulunan Ertaş Kültür ve Spor Parkı, Sümer Mahallesi’ndeki Saim Günal Parkı, Orhangazi Mahallesi’ndeki Bestekar Hasan Cihat Örter Kültür ve Spor Parkı ile Yenikent Mahallesi’ndeki Öğretmenler Parkı’nda bulunan basketbol sahalarının zeminleri yenilenerek akrilik kaplama yapılacak.

Ayrıca Yenikent Mahallesi’nde bulunan Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu Spor Parkı’ndaki tenis sahasının zemini de yenilenerek daha modern ve kullanışlı hale getirilecek.

Kaynak: Bülten