Odunpazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2026 yılının ilk beş ayını kapsayan süreçte rutin temizlik hizmetlerinin yanı sıra farklı kategorilerdeki atıkların toplanması ve boş arsaların temizlenmesine yönelik saha operasyonları yürüttü.

Odunpazarı’nda çevre seferberliği-2

Yayınlanan rapora göre, 1 Ocak ile 31 Mayıs 2026 tarihleri arasında kent genelinde çalışmalar gerçekleştirildi.

5 bin 278 noktadan kullanılmış koltuk, çekyat ve ömrünü tamamlamış mobilya toplanarak bertaraf edildi.

Bahçe bakımı ve budama işlemlerinin ardından oluşan ağaç dalı ve yeşil atıklar, 2 bin 23 farklı noktadan alınarak sisteme dahil edildi.

Yangın riski ve çevre temizliği kapsamında 429 boş arsada hijyen çalışması yürütüldü.

Giysi kumbaraları ve muhtarlık talepleri doğrultusunda 198 farklı noktadan kullanılmış tekstil ürünü toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı.

Odunpazarı’nda çevre seferberliği-1

İnşaat ve tadilat atıklarına yönelik yürütülen faaliyetlerde ekipler, 1.276 noktada moloz kaldırma işlemi gerçekleştirdi. Raporda, moloz toplama hizmetindeki ücretlendirme detaylarına da yer verildi. Buna göre; 5 çuvala kadar olan moloz atıkları ücretsiz olarak belediye tarafından alınırken, 5 çuvalı aşan durumlarda her bir fazla çuval için 42 TL ücret uygulandığı bildirildi.

Belediye yetkilileri, vatandaşların atık toplama ve temizlik taleplerini 444 26 00 numaralı hat üzerinden iletebileceklerini, çalışmaların bu hat üzerinden gelecek planlamalarla sürdürüleceğini belirtti.

Kaynak: Bülten