Eskişehir Bardakçı Mahallesi muhtarlık yönetimi, DSİ 31.bolge müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda alınan kararlara dair bir duyuru yayımladı.
Buna göre köyün eşen akar suyunun, eşen deresi bölgesinde kaybolması nedeniyle taşkın su dere yatağı temizliği yapılacağı ifade edildi. Bu nedenle de, taş köprüden itibaren eşen deresi Kavaklık olarak adlandırılan bölgeye kadar dere yatağında, tarla başlarında yetişmiş olan söğüt kavak gibi ağaçların kesilmesi gerektiği aktarıldı.
EN KISA SÜREDE KESİLMESİ GEREKİYOR
Muhtarlık yönetimi, ne kadar kısa süre içerisinde kesim yapılırsa, o kadar çabuk dere yatağı temizliğini yapılacağını belirtti.
Duyuru şu şekilde:
"Bardakçı mahallesi halkımızın dikkatine
Bardakçı mahallesi muhtarlık yönetiminin almış olduğu karar halkımızın da görüşleri doğrultusunda Köyümüzün Eşen akarsuyunun Eşen Deresi bölgesinde kaybolması nedeniyle DSİ 31. Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, taşkın su dere yatağı temizliği yapılacaktır. Bu dere yatağının temizliği Taş Köprü'nün oradan Eşen Deresi Kavaklık dediğimiz yere kadar gerçekleştirileceğinden, dere yatağında ve kendi tarlasının başında yetişmiş olan söğüt, kavak vb. ağaçların kesilmesi gerekmektedir. Kesim işlemlerini ne kadar kısa sürede tamamlarsak, dere yatağının temizliği de o kadar çabuk yapılacaktır."




