Ertuğrulgazi Mahallesi Muhtarı Çetin Aydın, mahallenin temel sorunlarını ve yürütülen çalışmaları "Mahallede Kalmasın" programında anlattı. İkinci döneminde olduğunu belirten Muhtar Aydın, "Dışarıdan çok fazla göç almayan genelde ev sahibi kesimin oturduğu, güzel bir mahalle. Ben doğma büyüme Ertuğrulgaziliyim. O yüzden mahallemi de çok seviyorum ve hizmet ettikçe de mutlu oluyorum. En çok sorun genelde ulaşım ile ilgili geliyor. Çevrede özellikle altyapı ile ilgili sorunlarımız vardı, sağlık ocağı ile ilgili sıkıntılarımız vardı. Onun haricinde bazı burada tabii vatandaşın haklı olarak talep etmiş olduğu şeylerin başında da tabii ki ulaşım geliyor. Ben bunu UKOME Daire Başkanı ile de görüştüm. Daha sonra burada 2 numaralı yeşil hatta çalışan minibüsümüz vardı. Bunlar çarşı merkezinden Beşevler'e kadar geliyordu fakat daha sonra dolmuşçularla minibüsçülerin arasındaki anlaşmazlıktan dolayı kaldırılmıştı. Sağ olsun ondan sonraki gelişmelerde hem Büyükşehir Belediye Başkanımız hem dolmuşçular bu konuda birbirleriyle anlaştılar; şu anda tekrar başladı. Ama ne yazık ki Şehir Hastanemizle ilgili bu sorunlar devam etmektedir. Ben bunu dolmuşçular başkanı ile de görüştüm. Aynı şekilde UKOME'ye de yazımı yazdım. Bu konuda mağduriyet yaşıyoruz. Bizim buraya verilen 16 numaralı minibüs hattının şu anda Ertuğrulgazi Mahallesi'ne hiçbir faydası yok. Yani bununla ilgili inşallah ilerleyen günlerde bu sorun da çözülür diye düşünüyorum" diye konuştu.

Ertuğrulgazi Mahallesi (2)

"Kentsel dönüşüm için son sıralardayız"

Aydın, "Son aldığım bilgiye göre deprem yönetmeliğine 2020-2021 yılında yapılan mühendis arkadaşlar raporlarına göre şu anda bizim mahallemiz bu konumda değil. Ama tabii ki bazı evlerin, özellikle depreme dayanıklı olmamasından kaynaklı örnek olarak da sağlık ocağını vermiştim, bu tür yerlerin yıkılması için zaten oralara bilgiler verildi. Onunla ilgili gerekli süreçler başladı. Dediğim gibi daha önce burada okulumuz vardı, o da yıkıldı. Aynı şekilde Mualla Zeyrek İlköğretim Okulumuz var, onda da bir yıkım kararı var ama tabii bunların yıkılmasından ziyade yapımı çok uzun sürüyor. Bu da öğrencilerimizi, mahalle sakinlerimizi çok mağdur ediyor. Şu anda benim en büyük avantajım burada karakolum olması, Ertuğrulgazi Karakolu ki buna bağlı olarak tam 13 tane mahalleye bakıyor. Aynı şekilde iki tane polis lojmanlarımız var. Ama dediğim gibi oturmuş bir mahalle olduğu için genelde herkes birbirini tanıdığı için çok fazla olay olmuyor. Sağ olsun bu konuyla ilgili emniyetteki arkadaşlara da çok teşekkür ederim. Hafta ortasında olsun mutlaka ararlar, en ufak bir şeyde haberleşme sağlayarak bu konuyla ilgili de çözüyorlar olayları" diye konuştu.

Ertuğrulgazi Mahallesi (3)

"Demiryolu mahalleyi bölüyor"

Aydın, "Bir sorunumuz da Devlet Demiryolları'nın iki tane demir yolunun mahallemizi bölmesi, hatta Eskişehir'i bölmesi diyorum. Çünkü 81 tane ilde, ben bunu diğer kurum hatta milletvekillerine de götürdüm, hiçbir şehirde şehri ikiye bölen demir yolu yok. Ama bizim Eskişehir'imizde iki tane var. Yani bu sorunun çözülmesi lazım. Yerin altına mı alınır, ikisi birleştirilip yerin üstünden mi gider? Bu çözülürse inanın bu güzergahlarda rahatlama gelecektir ve bununla ilgili de geniş ulaşım, kara yoluyla ulaşımlar sağlanacaktır diye düşünüyorum. Benim bununla ilgili de bazı projelerimi Büyükşehir'le de paylaştım. Buna bağlı olarak hem Karayolları hem DSİ'yi ilgilendiren bazı konular vardı, onlarla da konuştum. İnşallah bunlarla ilgili bir çalışma yapılır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Seren Çatalçam