Eskişehir Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Muhammed Ahmetcan Günay, hakkında çıkan haberlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Rakiplerinin dedikodu ve iftiralarla kendisini yıpratmak ve Oda ile Büyükşehir Belediyesi’nin arasını açmak istediğini söyleyen Günay, “Benim görevim esnafımızın hakkını korumak, UKOME’de ve her platformda esnafımızın sesi olmaktır. Rakiplerimin, sahada esnafımıza verecek bir hizmeti veya projesi olmadığı için asılsız iddialar üzerinden algı yaratmaya çalışması, içine düştükleri çaresizliğin en açık göstergesidir” dedi.
“TŞOF’un UKOME temsilcisiyim”
Muhammed Ahmetcan Günay, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Son günlerde bazı basın organlarında ve sosyal medyada şahsım üzerinden maksatlı olarak gündeme getirilen “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi logosunu izinsiz kullandığı” iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Öncelikle belirtmek isterim ki; ben, Eskişehir Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Eskişehir UKOME Temsilcisi olarak görev yapmaktayım. Bu görevlerim gereği yaptığım açıklamalarda ve bilgilendirmelerde TŞOF’un kurumsal logosunu kullanmam tamamen doğal ve resmi bir durumdur.
“Kamuoyu yanlış bilgilendiriliyor”
Kamuoyunu yanlış bilgilendirmek amacıyla servis edilen yalan haberlerde, şahsımın Eskişehir Büyükşehir Belediyesi logosunu sürekli ve yetkisiz şekilde kullandığı ima edilmektedir. Oysaki paylaşımlarımda temel olarak TŞOF logosu ve Odamızın kurumsal logosu kullanılmaktadır. Bazı görsellerde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin logosunun yer alması ise yalnızca UKOME toplantılarına ait resmi belgeler veya toplantı görselleri içerisinde bulunmasından ibarettir.
“Asılsız iddialar üzerinden algı yaratıyorlar”
Hiçbir zaman Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin yetkilerini ya da kurumsal kimliğini kendi şahsi veya siyasi çıkarım için kullanmadım, kullanmam da söz konusu değildir. Buradan açıkça ifade ediyorum; benim görevim esnafımızın hakkını korumak, UKOME’de ve her platformda esnafımızın sesi olmaktır. Rakiplerimin, sahada esnafımıza verecek bir hizmeti veya projesi olmadığı için asılsız iddialar üzerinden algı yaratmaya çalışması, içine düştükleri çaresizliğin en açık göstergesidir. Esnafımıza ve kamuoyuna söz veriyorum. Bizim gündemimiz dedikodular değil, esnafımızın ekmeğidir. Algılarla değil, hizmet ve icraatlarımızla konuşmaya devam edeceğiz. Yalan ve iftiralarla değil, şeffaf ve güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz.”