Afyonkarahisar’da sabah saatlerinde bir minibüs durağında çıkan silahlı ve bıçaklı kavgada Durak Başkanı Osman Bulaş hayatını kaybetti, bir kişi ise yaralandı. Olayın ardından geniş çaplı inceleme başlatan polis ekipleri, cinayet zanlısının da aralarında bulunduğu 10 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.

Olay, Afyonkarahisar merkez Dörtyol Mahallesi'nde bulunan Uydukent minibüs durağında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, durağa gelen bir grup ile Durak Başkanı Osman Bulaş arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma arbedeye dönüştü. Çıkan kavgada gruptaki kişilerden birinin yanındaki silahı ateşlemesi sonucu Osman Bulaş vurulurken, İ.Ç. (metinde İ.A. olarak da geçmektedir) isimli şahıs ise bıçakla yaralandı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve acil sağlık ekibi sevk edildi. Ağır yaralanan Durak Başkanı Osman Bulaş ve diğer yaralı, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Ancak Osman Bulaş, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

10 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Güvenlik güçlerinin yaptığı ilk incelemelerde, duraktaki kanlı kavganın dolmuş hattında çalışan bir minibüs ve bu minibüsün şoförünün yetki belgesi meselesi yüzünden çıktığı belirlendi.

Olay yerinden kaçan şüphelilerin yakalanması için Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından jet hızıyla detaylı bir çalışma başlatıldı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından olaya karıştığı tespit edilen 10 şüpheli eş zamanlı operasyonlarla yakalanarak gözaltına alındı.

Yakalanan şahıslarla birlikte olayda kullanılan cinayet silahı ve bıçaklar da ele geçirildi. Gözaltına alınan 10 şüphelinin emniyetteki sorgularının devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı