Meteorolojik verilere göre; Eskişehir genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Sabah saatlerinden itibaren yağışların etkisini artırması, öğle saatlerine doğru yağmurun kara dönmesi bekleniyor. Özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı görülebileceği tahmin ediliyor.

Eskişehir’de hava sıcaklıklarının 3 ila 5 derece azalması bekleniyor. Gün içerisinde sıcaklık 1 dereceye kadar düşerken, akşam ve gece saatlerinde 0’ın altına inerek -1 dereceye kadar gerileyecek. Hissedilen sıcaklık ise rüzgârın etkisiyle -5 dereceye kadar düşecek.

Rüzgarların güney ve güneybatı (lodos) yönlerden eseceği belirtilirken, zaman zaman 50-70 km/saat hızında kuvvetli rüzgâr ve kısa süreli fırtına bekleniyor. Yetkililer, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurguluyor.

BÖLGEDE HAVA DURUMU

Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, bu gece saatlerinde Kütahya'nın, sabah saatlerinde Eskişehir ve Bilecik'in karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: 3-5 C° azalması beklenmektedir.

RÜZGAR: Rüzgarların güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (50-70km/saat) şeklinde esmesi beklenmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Kütahya'nın batı ilçeleri (Simav, Domaniç, Gediz, Pazarlar, Şaphane, Hisarcık, Emet, Tavşanlı, Çavdarhisar) ile Bursa'nın güney ilçelerinde (Kestel, Yenişehir, İnegöl, Keles, Harmancık, Büyükorhan, Orhaneli) sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde; (1600 metre rakımın üzerindeki yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde) yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden; ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ile yükseklerde buzlanma ve tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgârın bölge genelinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar, fırtına (50-70 km/saat) ve yüksek kesimlerde yer yer kuvvetli fırtına (80-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden; ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İlçe Beklenen Hava En Düşük
(°C)
En Yüksek
(°C)
Odunpazarı Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu; sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı 2 0
Çifteler Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu; sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı -1 3
Mahmudiye Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu; sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı -1 3
Sivrihisar Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu; sabah saatlerinde karla karışık yağmurlu -1 2
Alpu Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu; sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı -1 2
İnönü Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu; sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı -1 2
Mihalıççık Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu; sabah saatlerinde karla karışık yağmurlu -3 -2
Sarıcakaya Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu; sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3 5
Seyitgazi Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu; sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı 0 2
Günyüzü Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu; sabah saatlerinde karla karışık yağmurlu -1 4
Beylikova Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu; sabah saatlerinde karla karışık yağmurlu 0 2
Han Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu; sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı -1 0
Tepebaşı Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu; sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı 0 1
Mihalgazi Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu; sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3 4

Kaynak: Eskisehir.net Haber Merkezi