Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, bölge genelinde hava yarın (Cumartesi) sabah saatlerine kadar parçalı bulutlu, ilerleyen saatlerde ise çok bulutlu olacak. Gece sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenirken, gündüz saatlerinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 7 derece üzerinde olacağı öngörülüyor.
RÜZGAR FIRTINAYA DÖNÜŞECEK
Yetkililer, yarın öğle saatlerine kadar rüzgarın batı ve güneybatı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceğini belirtti. Öğle saatlerinden sonra ise rüzgârın hızını artırarak saatte 50 ila 70 kilometre hızla fırtına, yer yer 70 ila 90 kilometre hızla kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
OLASI RİSKLERE KARŞI UYARI
Meteoroloji, beklenen fırtına nedeniyle ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçmaları, ulaşımda aksamalar ile soba ve doğalgaz kaynaklı karbonmonoksit zehirlenmeleri gibi risklere karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini vurguladı.
Soğuk havanın özellikle kırsal ve yüksek kesimlerde etkili olması beklenirken, Eskişehir’de en düşük hava sıcaklığının Mihalıççık’ta eksi 6 derece, Günyüzü’nde ise eksi 5 derece olacağı tahmin ediliyor.





