Eskişehirspor, 2025-2026 Sezonunun perdesini Ziraat Türkiye Kupası 1. Tur maçıyla açıyor.
7 Eylül’de başlayacak lig maratonunda, sezona Anadolu SF ile oynayacağı derbi mücadelesiyle başlayacak Eskişehirspor, lig öncesi ise Ziraat Türkiye Kupası 1. Tur maçında 2. Lig temsilcisi Sincan Belediye Ankaraspor ile deplasmanda karşı karşıya geliyor.
Sincan 15 Temmuz Milli Birlik Stadında saat 16.00’da başlayan mücadelede, ilk 45 dakikayı geride bırakan Eskişehirspor, ev sahibi takım karşısında devreyi golsüz tamamladı.
Sahaya ilk 11’de Bora Göymen, Bahadır Yıldırım, Deniz Keskin, Talha Özler, Ali Fırat Kasap, Ozan İsmail Koç, Tayfun Tatlı, Kaan Baysal, Bedran Ekin, İsmail Kulet ve Okan Sarı ile çıkan Eskişehirspor, ilk 10 dakikalık bölümü ortada geçen mücadelede, bu dakikadan sonra rakibin baskısına boyun eğdi.
Deplasman tribününü dolduran Siyah kırmızılı taraftarlarının büyük desteği altında çıktığı kupa sınavında, arka arkaya Eskişehirspor kalesinde pozisyon üreten ev sahibi Sincan temsilcisi Berkan, Enes, Ali ile gole çok yaklaşmasına rağmen file bekçimiz Bora Gökmen rakibe geçit vermedi.
33 derece sıcakta oynanan maçta 21.dakikada su molası verilirken, 35.dakikada Muhammed Demirci’nin serbest atışında meşin yuvarlak direkten döndü.
Eskişehirspor’un ilk bölümde etkili olamadığı karşılaşmada, 45 dakika ve uzatma bölümü başladığı gibi 0-0 golsüz tamamlandı.
İkinci yarı gelişmeleri Eskisehir.Net de olacak.