Espark Alışveriş Merkezi’nin katkılarıyla hazırlanan dergi, ‘Gurbetin Başkenti’ kapağıyla çıktı. Kapaktaki Aysu Bekar’ın kolaj çalışmasında Emirdağ, Eskişehir ve Brüksel’den mekanlar, objeler kullanıldı. Medya Grup Başkanı Cihan Yıldırım’ın Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu ile röportajı ilçedeki değişimi gözler önüne seriyor. Muhabirimiz Afife Nur Yıldız’da Emirdağlılar Vakfı Başkanlığına seçilen Dr. Veli Görkem Pala ile yeni dönemi konuştu.

TAM SAYFA OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!

Başaranlar bölümünde ilçenin örnek isimlerinin başarı hikayelerine göz atıyoruz. Eskişehirspor’da görev yapmış Emirdağlılar’da bu sayıda ele alındı. Avrupa’da seçilen Emirdağlılar var… Cemal Çavdarlı, Emir Kır, Şevket Temiz, Hasan Koyuncu, Emin Özkara gibi isimlerin yolcuğuna kısa bir göz atılıyor.

Eskişehir’de yaşayıp AÜ, ESOGÜ ve ESTÜ’de görev yapan akademisyenler, siyaset yapanlar, STK’larda görev alanlar, gazeteciler de ele alındı. Emirdağ’ın yaşayan efsanesi Muharrem Kubat’ın sanat yolculuğuna da eşlik ediyoruz. Türkülerin Babası kabul edilen Halis Erenoğlu’nun eserlerine kısaca göz atıyoruz. 

Emirdağ Özel sayısı ilk olarak üç buçuk yıl önce (derginin dördüncü sayısı) basıldı. Özel Sayı, Emirdağlı Sibel Erenoğlu’nun önemli katkılarıyla basılmıştı. Erenoğlu’nun ‘Emirdağlıların morale, reel etkisi’ başlıklı yazısı da bu sayıda… Türkiye’de çalışan kalbe by-pass yapan sayılı kişilerden olan Emirdağlı Doç. Dr. Selami Doğan’ın hayat hikayesi de okunabilir. Doç. Dr. Doğan, Eskişehir’de görev yapıyor.   

İlçenin doğa ve kültür zenginlikleri, Emirdağ’ın Ahretlik Tutuşması, Emirdağ’da ilk otobüs, ESO’nun kuruluşunda imzası olan Emirdağlı, yedi uygarlığın izini taşıyan Amorium, Emirdağ’ın kaza oluşu, Geleneksel Ayıcı Oyunu, yemek kültürü, Topakev, yayla kültürü ve saya, meşhur yoğurdu, örnekleriyle Emirdağ ağzı, tanınmış Emirdağlılar bölümleri ile ilçeyi yakından tanıma fırsatı buluyoruz. 

Emlakçılar Odası Başkanı Gazi Çelik, Emirdağlı gurbetçilerin gayrimenkul piyasasına katkısını anlatıyor. Tarihten bir gazete… Celil Karaca’nın Milli İrade Gazetesi’ne attığı “Atatürk Emirdağlıydı” manşeti de ele alınıyor. Espark AVM Teknik Müdürü Özgür Önpeker’in “Espark sürdürülebilirliği tüm iş süreçlerine dahil ediyor” başlıklı röportajı da okunabilir. Ticaret Odası tarihinde Emirdağ ile ilişkiler bölümünde ilginç bilgiler var.

Emirdağ’ın Eskişehir’e bağlanması hikayesi… Hem de 100 yıl öncesine dayanan bir girişim... Emirdağ-Eskişehir arasındaki tarihi ilişkiler bu bölümde… Deli Baddal’lar, Tahir Efe’ler (Tayrefe)… Emirdağ’ın bağımsızlık mücadelesine katkısı ele alınıyor. Emirdağ’ın şehitlerine sahip çıkma hikayesini okurken gözyaşlarınıza hakim olamayacaksınız. Ve elbette fıkraları… Son sayfada Emirdağ’ın gülümseten fıkraları var.