Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın kullandığı kredi faizlerinin hâlâ sabit olduğunu açıkladı. Palandöken, bankaların Merkez Bankası’nın faiz indirim kararına uyarak adım atmaları gerektiğini söyledi.

Palandöken yaptığı açıklamada, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun aldığı faiz kararının piyasaları bir miktar rahatlattığını ifade etti. Ancak kararın olumlu yansıması için bankaların da kredi faizlerini ve masraflarını düşürmesinin zorunlu olduğunu belirtti. Esnaf kredilerinde faizlerin gerilemesinin beklendiğini dile getiren Palandöken, enflasyonun düşmesi ve vatandaşın rahatlaması için bu tedbirlerin hızla alınması gerektiğini kaydetti.

Bakanlık büyük riski açıkladı: Marketlerdeki pizzada büyük hile
Bakanlık büyük riski açıkladı: Marketlerdeki pizzada büyük hile
İçeriği Görüntüle

TESK Başkanı Palandöken, enflasyonla mücadelede bankaların rolüne dikkat çekti. “Faiz oranları 43’ten 40,50’ye geriledi. Bu 250 baz puanlık indirimdir. Ancak çarşıda, pazarda ve sanayide esnafın kullandığı kredilerin faiz miktarı hâlâ sabit” dedi.

Palandöken, bankaların bu indirimi yalnızca esnafa değil, sanayiciye ve vatandaşa da yansıtması gerektiğini, kredi kartı faizlerinin de düşürülmesinin önem taşıdığını ifade etti. Aksi halde Merkez Bankası’nın aldığı para politikası kararlarının vatandaşa ve esnafa yansımasının zaman alacağını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı