Zafer Partisi Eskişehir İl Başkanı Hasan Demir, terör örgütü PKK’nın 5-7 Mayıs tarihleri arasında yaptığı sözde kongrenin ardından yayımladığı silah bırakma manifestosuna ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu. Açıklamasında, örgütün koşulsuz silah bırakma vaadini “uyutma ve aldatma politikası” olarak gördüğünü belirtti.

"Türk Milleti’ni uyutma ve aldatma politikasıdır"

Demir, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Sözde barış, özde ihanet süreci nihayet yeni mikroplarını sahaya sundu. 5-7 Mayıs tarihlerinde toplandığı duyurulan eli kanlı terör örgütü pkk'nın sözde kongresi, 11 Mayıs itibarıyla bir manifesto yayınladı ve silah bırakacağı şartların bir kısmını deklare etti.

Peki öncelikli şartların ilk kısmı nedir diye baktığımızda karşımıza son dönem belli cenahların kinini net olarak kustuğu Lozan Antlaşması ve 1924 Anayasası çıkıyor.

Yedi düvelle savaştığımız, on binlerin, yüz binlerin ve hatta milyonların feda edildiği 1. Dünya Savaşı cepheleri ve Şanlı İstiklal Harbimizin kazanımı olan Lozan’ı ve beraberinde üniter yapımızın temeli 1924 Anayasası'nı ilk hedef olarak ortaya koyan yapılar, tüm gücüyle Sevr paçavrasının günümüze uyarlanmış hali olan Büyük Ortadoğu Projesi’ne sarılmış; atalarımızın emperyalizme karşı verdiği mücadele neticesinde elde ettiği tüm kazanımları ortadan kaldırmayı hedeflemektedir.

Bu manifesto bize net olarak göstermektedir ki; ‘koşulsuz şartsız silah bırakma’ masalı tamamen Türk Milleti’ni uyutma ve aldatma politikasıdır. Küresel güçlerin talimatlarıyla hareket eden cenahlar şunu iyi bilmektedir ki Türk milleti, Lozan’da kazandıklarını hiçbir şartta elinden çıkarmayacak, 1924 Anayasası'na Türk kavramını kanıyla yazdırdığı gibi, kanıyla canıyla muhafaza edecektir.

Önümüzdeki süreç büyük ihtimalle bir referandum getirecek, Türk Milleti de üzerine düşeni layıkıyla yapacaktır.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti

Yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının onurlu dik duruşu!

Ne mutlu Türk'üm diyene!"

Kaynak: Eskisehir Net Haber Merkezi