Eskişehir’de önceki yıllarda kullanılan konteynerler, çeşitli şikayetler üzerine kaldırılmıştı. Onun yerine belirli saatlerde poşet içinde çöp çıkarma sistemine geçilmişti. Fakat bir süre sonra bazı vatandaşlar ‘konteynerleri geri istiyoruz’ demeye başladı. Bunun üzerine belediyeler belirle noktalara konteynerler koydu.
Bu seferde konteynerlerin pis ve bakımsız olduğu yönünde şikayetler yükseldi. Belirli aralıklarla yıkanmaması, dezenfekte edilmemesi de sorunlar arasındaydı.
Eskisehir.net Haber Merkezi’ne ulaşan bir okurumuz “Çankaya Mahallesi Göçmen Konutları 51 Blok önündeki çöp sıcakta kokuyor mikrop saçıyor. 5 Ağustos cumartesi çöpler alınmıyor. İlk fotodaki işkembe, et, kemik gibi şeyler pirinç dökmüşler pislik içinde” diyerek şikayetini dile getirdi.