Bilecik’in Söğüt ilçesinde, yasa dışı tütün ve makaron ticaretine yönelik düzenlenen operasyonda çok sayıda kaçak tütün ürünü ve makaron ele geçirildi.
Bilecik İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü tarafından, elektronik sigara, tütün mamulleri ve makaron kaçakçılığı ile etkin mücadele amacıyla TEM Şube, İstihbarat Şube, NSM, Asayiş Komando Bölük Komutanlığı ve Söğüt İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin katılımıyla, Söğüt Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Çaltı Köyü’nde operasyon gerçekleştirildi.
Operasyonda, 1.260 adet dolu makaron, 1.000 adet boş makaron, 360 adet bandrolsüz sigara, 780 adet tütün sarma kağıdı, toplamda 75 paket kaçak çay ve 770 adet pamuklu filtreli ağızlık ele geçirildi.
Cumhuriyet Savcısının talimatıyla, şüpheli şahıs hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ve 4733 Sayılı Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kanunu kapsamında adli tahkikat başlatıldı. Ayrıca, Söğüt İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince şüpheli hakkında idari yaptırım tutanağı düzenlendi.
Öte yandan, tarım arazilerinde bulunan sera çadırlarında tespit edilen 5 yabancı uyruklu şahsa, bağlı oldukları İl Göç Müdürlüklerine başvurmaları yönünde tebligat yapıldı.