09.00-12.00 saatleri arasında az bulutlu bir gökyüzü beklenirken hava sıcaklığı 31 derece olacak. Günün en sıcak saatleri ise 12.00-18.00 aralığında yaşanacak. 12.00-15.00 saatleri arasında sıcaklık 34 dereceye ulaşırken, 15.00-18.00 saatleri arasında ise 35 dereceye çıkarak günün en yüksek seviyesine ulaşacak.
Akşam saatlerinde sıcaklık düşüşe geçecek. 18.00-21.00 saatleri arasında az bulutlu havayla birlikte sıcaklık 29 dereceye gerileyecek. Günün son bölümünde, 21.00-24.00 saatleri arasında ise az bulutlu gökyüzü altında sıcaklığın 25 derece olması bekleniyor.
Yetkililer, özellikle öğle saatlerinde etkisini artıracak sıcak hava nedeniyle vatandaşların güneşin en yoğun olduğu saatlerde dikkatli olmalarını öneriyor.
BÖLGEDE HAVA NASIL OLACAK?
Bölge genelinde havanın yarın (Çarşamba) öğle saatlerine kadar az bulutlu ve açık geçeceği, sonrasında Bursa ve Kütahya'nın batı kesimlerinde bulutluluğun artarak parçalı bulutlu olacağı tahmin edilmektedir.
HAVA SICAKLIĞI: 1 - 3 derece artması beklenmektedir. (Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde)
RÜZGAR: Eskişehir, Kütahya ve Bilecik çevrelerinde doğu ve güneydoğu, Bursa çevrelerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif kuvvette, bu akşam ve yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra orta kuvvette; yer yer kısa süreli kuvvetli esmesi beklenmektedir.
| İlçe | Beklenen Hava | En Düşük (°C) |
En Yüksek (°C) |
|---|---|---|---|
| Odunpazarı | Az bulutlu açık | 20 | 35 |
| Çifteler | Az bulutlu açık | 12 | 34 |
| Mahmudiye | Az bulutlu açık | 14 | 33 |
| Sivrihisar | Az bulutlu açık | 19 | 33 |
| Alpu | Az bulutlu açık | 16 | 35 |
| İnönü | Az bulutlu açık | 13 | 35 |
| Mihalıççık | Az bulutlu açık | 17 | 29 |
| Sarıcakaya | Az bulutlu açık | 20 | 42 |
| Seyitgazi | Az bulutlu açık | 17 | 34 |
| Günyüzü | Az bulutlu açık | 15 | 34 |
| Beylikova | Az bulutlu açık | 15 | 35 |
| Han | Az bulutlu açık | 15 | 30 |
| Tepebaşı | Az bulutlu açık | 15 | 35 |
| Mihalgazi | Az bulutlu açık | 21 | 41 |





