Eskişehir'de haziran ayının gelmesiyle havalar iyiden iyiye ısınırken, pek çok kişi artık boş vakitlerini ağaç ve yeşilliğin bol olduğu paklarda geçiriyor. Kalabalık grupların arkasında bıraktıkları ise, tepki çekiyor.

ÇÖP VE İZMARİTLERLE KAPLI

Eskişehir'in en popüler parklarından biri olan Kanlıkavak Parkı'nın sigara izmariti ve çöplerle dolu olduğu görüldü. Parkın son halini gören vatandaşlar görüntü ve çevre kirliliği konusunda hassasiyet gösterilmemesi konusunda rahatsız olurken, ayrıca yere atılan izmaritlere bir pencere açarak, doğada yok olmalarının uzun sürdüğüne dikkat çekti.

Konuya ilişkin çağrıda bulunan bir vatandaş, "Temiz bir çevre yalnızca belediyelerin değil, hepimizin sorumluluğudur. Çevreyi kirleten bir kişi, aslında o alanı kullanan yüzlerce insanın hakkına da girmiş oluyor. Bugün Kanlıkavak Parkı'nda gördüğümüz bu görüntüler, hepimize şu soruyu sordurmalı:

"Evimizin salonuna atmayacağımız bir çöpü neden şehrimizin ortak yaşam alanlarına atıyoruz?" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Eskisehir.net Haber Merkezi