Eskişehir’de bireysel olarak üretim yapan kadınlar ve kadın kooperatifleri üyeleri 14-15 Haziran 2025’te Kentpark’taydı. İlki düzenlenen Kadınes Bazaar’a katılan kadın girişimciler iki gün boyunca sabahtan akşama kadar satış yaptı. Tanışma ve kaynaşma etkinliğine de dönüşen festival konser, zumba, sanat gösterileri, DJ partisi gibi etkinliklerle renkli anlara sahne oldu.
Eskişehir Barosu avukatları kadın ve çocuklar üzerine bilgilendirme de yaptı. Eskişehir’in sevilen ses Mithat Körler ve Pınar Işık da sahne aldı.
Öte yandan etkinlik alanındaki bazı stantlar çocuk girişimciler için ayrılmıştı. Yeni Yol Okulları 4-A sınıfı öğrencilerinden Simay, Derin, Nil, Rüzgar ve Ömer kullanmadıkları oyuncakları satışa sundu. Çocuk girişimcilerin satış yaptığı bir iki stant daha vardı. Çocukların standı ilgi gördü. ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, ETO Başkanı Metin Güler, İş İnsanı Mehmet Kahya ve Kadınes üyeleri de çocuklardan alışveriş yaptı.
Kadınes Başkanı Av. Ayşe Demirdöver, “Girişimciliği her yaşta önemsiyoruz ama çocuk yaştaki girişimciliği daha da kıymetli buluyoruz. Çok ilgi gördüler, çocuklar mutlu. Zaman zaman standı bırakıp oyun alanına gitmişler ama o kadar olur… Seneye daha fazla çocuk standımız olacak. Hatta yıl boyu satış yapabilecekleri bir nokta olabilir mi, buna bakıyoruz” dedi.