İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) önünde yaptığı basın açıklamasında, PTT’nin yaklaşık iki asırlık geçmişine rağmen bugün zarar eden ve yük olan bir kurum algısıyla karşı karşıya bırakıldığını savundu.
Yer, PTT’nin Kurtuluş Savaşı’ndan doğal afetlere, salgınlardan ekonomik krizlere kadar birçok zorlu süreçte milletin hizmetinde olduğunu vurgulayarak, “Bugün gelinen noktada PTT, kötü yönetim ve kasıtlı kararlarla budanıyor” ifadelerini kullandı.
PTT’nin Türkiye genelinde yaklaşık 45 bin personelle 81 ilde hizmet verdiğini hatırlatan Yer, banka şubesi bulunmayan 1.280 yerleşim yerinde ve ATM olmayan 174 noktada PTT’nin vatandaş için hayati bir rol üstlendiğini belirtti. Yer, yaşlılar, engelliler, gaziler ve şehir merkezlerine ulaşmakta zorlanan vatandaşların PTT aracılığıyla kamu hizmetine eriştiğini söyledi.

“ESKİŞEHİR’DE ŞUBELER 35’E DÜŞECEK”
Yeniden yapılanma süreci kapsamında PTT’nin bölge müdürlükleri ve şubelerinde ciddi değişiklikler planlandığını dile getiren Yer, Eskişehir’de mevcut yaklaşık 50 PTT şubesinin 35’e düşeceğini öne sürdü. Bu durumun mahalle ve ilçelerde hizmet kaybına yol açacağını ifade etti.
Yer, Eskişehir PTT bünyesinde görev yapan 452 çalışanın uzun süredir gelecek kaygısı yaşadığını belirterek, yaklaşık 10 bin personelin havuz ve nakil sistemiyle il ya da kurum değişikliğine zorlanabileceğini iddia etti. “Yıllardır Eskişehir’de çalışan bir personelin Ankara’dan alınan kararla başka bir ile gönderilmesi gündemde. Aile, eğitim ve sağlık haklarını soran yok” dedi.
“ESKİŞEHİR 4. BÖLGE PLANLAMASINDA ANLAMSIZ ŞEKİLDE YER ALIYOR”
Eskişehir’in, sınırı olmayan illerle aynı bölge planlamasında yer almasını da eleştiren Yer, bunun kentin ilçe seviyesinde görüldüğünün göstergesi olduğunu savundu.
Açıklamasında daha önce Eskişehir’den taşınan ya da kapatılan kamu kurumlarını da hatırlatan Yer, PTT’nin de benzer bir sürece sürüklendiğini ileri sürdü.
“ÇALIŞANLAR KONUŞSUN, KARAR ONDAN SONRA VERİLSİN”
Yer, Eskişehir’deki siyasi muhataplara çağrıda bulunarak, “Gelin PTT önünde çalışanlarla bir araya gelin. Gerçek tabloyu çalışanlar anlatsın, karar ondan sonra verilsin” dedi. Sendikaların süreci yatıştırmaya yönelik açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını da iddia etti.
Açıklamanın sonunda Yer, “PTT çalışanları yalnız değildir” diyerek, 2026 yılının Eskişehir için daha iyi ve adil bir yıl olması temennisinde bulundu.





