Bunun dışında yaz aylarında, özel günlerde, spor vb. durumlarda kıllarla baş etmenin tek yolu kalıcı lazer epilasyonu olarak görülüyor. Peki lazer epilasyonunun hiç yan etkisi yok mu? Tam anlamıyla tüylerden kurtarıyor mu?

Lazer epilasyonun tercihi gün geçtikçe artıyor. Kıl ve tüylerle savaşması, ağda veya jilete göre daha çok tüyün çıkmasını engellemesi tercih edilmesinin en büyük nedenlerinden. Bu kadar tercih ediliyor ama fazla göze batmasa da dezavantajları yok değil.

Kalıcı olarak hiçbir zaman yok olmuyor.

Epilasyonun tercih edilmesinin en büyük sebebi kalıcı olarak tüyleri yok etmesi. Elbette epilasyon sayesinde çok uzun süre tüylerin çıkması engelleniyor ama seanslar bittikten belli bir süre sonra  tüyler yeniden uzamaya başlıyor.

Her insanın tüy yapısına göre alınan verim değişebilir.

Yukarda kalıcı olarak tüylerden kurtulmanın zor olduğunu söylemiştik. Lazerin yapısı itibarıyla vücuda verilen radyasyon ışığı kıl köklerini yakıyor veya güçsüzleştiriyor. Bu yakma işlemi ise kişinin tüy yoğunluğu, rengi ve sertliğine göre farklı tepkiler veriyor. İlk defa koyu tüylü olanların işine yarayacak bir durum burada kendisin gösteriyor. Epilasyon için koyu tüyler her zaman daha iyi sonuç veren cinsten. Sarı tüylere oranla makine daha iyi bir şekilde görüp, yakma işlemini gerçekleştiriyor.

Belirli bir zaman geçtikten sonra seansların tekrarlanması gerekiyor.

İlk seanslar sonrası 4-6 haftaya kadar gözle görülür sonuçlar alınıyor. Süreklilik ile birlikte tedavi bitiminde tüylere veda etmiş olunuyor fakat tamamen kurtulduğunuzu düşünmek büyük bir yanılgı. Yaşamınıza tüysüz devam etmek istiyorsanız seanslarınızı 6 ayda veya yılda bir tekrarlamanız gerekiyor. İnsan vücudu tüylerini yenilemek için  oldukça müsait bir yapıda.

Makinedeki UV ışınları kanser riskinden dolayı yüksek enerjili değildir.

Tüyleri görüp onları yakan lazer makinasının vücuda yansıyan ışınlarıdır. Bunlar UV ışınları olarak da bilinir. UV ışınları, kansere yol açmaması için yüksek enerjili radyasyon yaymamaktadır. Aksi halde vücuda yüksek enerjili radyasyon nüfus ettiğinde cilt kanserine sebep olabilir.