İstanbul’dan kiraladığı otomobille Eskişehir’e seyahat eden bir sürücü, kent girişindeki polis kontrol noktasında durdurulunca neye uğradığını şaşırdı. Rutin denetimler esnasında aracın sistemde "çalıntı" olarak arandığını öğrenen talihsiz sürücü büyük şaşkınlık yaşadı.
Bursa Çevreyolu Kontrol Noktasında Polis Takıldı
Edinilen bilgilere göre olay, Eskişehir’in kent girişinde yer alan Bursa çevreyolu kontrol noktasında meydana geldi. İstanbul’dan D.Y. isimli şahıstan otomobili kiralayarak Eskişehir’e gelen B.G., Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından rutin uygulama kapsamında durduruldu.
Ekiplerin gerçekleştirdiği evrak, plaka ve ruhsat sorgulamalarında, aracın sistem üzerinde çalıntı kaydının bulunduğu belirlendi. Polis ekiplerinden kullandığı otomobilin çalıntı ihbarlı olduğunu öğrenen B.G., duydukları karşısında şaşkına döndü.
Şirketler Arasındaki Anlaşmazlığın Mağduru Oldu
Yaşadığı şoku atlatmaya çalışan sürücü B.G., durumu netleştirmek amacıyla aracı kiraladığı D.Y.’yi arayarak bilgi almaya çalıştı. Yapılan ilk incelemelerde, olayın aracı kiralayan firma ile araç filosu sahibi şirket arasındaki ticari anlaşmazlıktan kaynaklandığı ve filonun araç hakkında çalıntı ihbarında bulunduğu tahmin edildi.
Kiralama mağduru olan sürücü B.G., ifadesi alınmak ve gerekli işlemleri tamamlamak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. Çalıntı kaydı bulunan otomobil ise olay yerine çağrılan çekici marifetiyle yediemin otoparkına çekildi. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.




