Jeopolitik risklerin tırmandığı bir atmosferde yatırımcılar güvenli varlıklara yönelmeyi sürdürüyor. Özellikle Orta Doğu’daki siyasi gerilimler, Çin'in rezerv politikaları ve ABD Merkez Bankası'nın faiz beklentileri, piyasaların seyrinde belirleyici oluyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, TV100 kanalında yaptığı açıklamalarda altın ve doların seyri hakkında dikkat çeken öngörülerde bulundu. Küresel piyasalardaki hareketliliğin altın fiyatlarında yeni bir ralli başlattığını belirtti.

Altın 3 Hafta Önce Yükseliş Trendine Girdi

Memiş’e göre, altın fiyatları yaklaşık üç hafta önce ikinci büyük yükseliş evresine geçti. Bu yükselişin Kasım ayına kadar sürebileceğini öngören uzman, yatırımcılara dikkatli hareket etmeleri çağrısında bulundu. Çin’in stratejik altın alımlarını sürdürmesi, FED’in faiz politikalarında yumuşama sinyalleri ve Orta Doğu'daki tansiyonun bu ralliyi desteklediğini söyledi. Teknik açıdan güçlü sinyaller alındığını vurgulayan Memiş, gram altın için hedefin 4.500 TL olduğunu duyurdu. Ons altında ise hedefin 3.500 dolar seviyeleri olduğunu ifade etti.

FED Etkisiyle Kar Satışları Gündeme Gelebilir

Altın piyasasındaki yükselişin devam edeceğini öngören uzman, ancak FED’in faiz indirimi kararlarının ardından kısa vadeli düzeltmelerin yaşanabileceğini belirtti. Bu durumda ons altının 3.000 dolara kadar geri çekilebileceğini vurguladı. Yatırımcılara ani kararlar vermemeleri yönünde tavsiyelerde bulundu. Memiş, “Acil bir nakit ihtiyacınız yoksa, elinizdeki altını Kasım ayına kadar tutmaya devam edin,” diyerek uzun vadeli stratejinin önemine dikkat çekti. Kısa vadeli oynaklıkların yerine elde tutulan miktarın önemli olduğunu belirtti.

Dolar Kuru 45 TL’ye Yaklaşabilir

İslam Memiş, dolar/TL kurunun 40,38 seviyesinde seyrettiği süreçte, düşüş beklemediğini açıkça ifade etti. Kurda yıl sonu tahmini olarak 45 TL seviyesini işaret etti. Memiş’e göre, Perşembe günü piyasalar yön arayışına geçecek. Bu geçiş sürecinde, fiyatlar arasında belirgin farklar oluşabileceği uyarısında bulundu. Ayrıca, yeni alım yapacaklara da seslenen Memiş, altın fiyatlarının mevcut seviyelerde alınabilir olduğunu ve düğün ya da borç için altın alacakların beklememesi gerektiğini belirtti. Ana trendin yukarı olduğunu ve orta-uzun vadede altının cazip kalacağını yineledi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Kaynak: Haber Merkezi