Kulübün eski başkanlarından olan Hatipoğlu, Ali Baş ve Cihan Yıldırım ile yaptığı programda Eskişehirspor ve yönetim hakkında şöyle konuştu: “Şimdi tabii bu son sezonda çok konsantre olduk. Sonuna kadar işi takip ettik ama sonunda kıvıramadılar. Şimdi benim çıkıp futbol oynayacak hâlim yok. Takımın o kerteye geldikten sonra bu işi halletmesi lazımdı. Ne yazık ki halledemedik. Bu sene yüzümüz ne Eskişehirspor'dan ne de Milli Takım'dan güldü. İnanın, Paraguay maçını seyrederken bizim Eskişehir'deki Ayvalıkgücü maçıyla aynı maçı izledim. Ya arkadaş, adamların uzun boylu stoperleri var. Biz kısa boylu bir santrfor koymuşuz oraya, hâlâ havadan oynamaya çalışıyoruz. Eskişehir'deki maç da birebir Paraguay maçının aynısı. Tabii bizi o maçta sinirlendiren konu, dönüp dönüp Eskişehirspor maçını düşünmemiz. Bizim orada işi götürmemiz lazımdı, götüremedik. İki bir de kahrolduk.”
HIZLICA SEÇİMLİ KONGRE KARARI ALIN
“Şimdi Eskişehirspor yönetimiyle bu sezon sonunda görüştüm. Bana geldiler. Ben onlara şunu söyledim: "Hızlıca seçimli kongre kararı alın. Siz devam edecekseniz de bir güvenoyu alın. Ben başkası olsun, o olsun, bu olsun, bu işlere karışmam. Ben hep şunu söylüyorum milletvekili olduğumdan beri: Eskişehirspor olur, sanayi odası olur, ticaret odası olur; biz buralarda ayrıştırıcı olamayız. Kim olursa başkan, hepsi bizim kardeşimiz, arkadaşımız. Biz onu destekleriz. Milli manevi duyguları etkilemiyorsa, hırlı hırsızlık işleri yoksa kim olursa olsun biz destekleriz. Yönetime böyle söyledim. Dedim ki; fabrikayı ziyarete geldiler, dedim ki; "Hızlıca bir genel kurul kararı alın. Sizin için de iyi olur. Bir onaylatmış olursunuz kendinizi, güvenoyu alırsınız. İkincisi; takımda Jakob Aydemir, Akın Akman, kaleci, bir de bir santrafor, genç bir arkadaşımız daha var. Bunları, dedim, iskelet kadroyu kesinlikle bozmayın. Hemen gidin bunlarla anlaşın, aman bir sıkıntı olmasın, biz destekteyiz.”
SEN BU TOPÇULARI KAÇIRIRSAN…
“Ya, biz bunu söylememişiz gibi, ben gazeteden görüyorum, Jakob Aydemir başkasıyla anlaşıyor, Akın Akman başkasıyla anlaşıyor. Ya kardeşim biri 15 gol atmış, biri 15 gol atmış, 10 asist yapmış. Sen bu topçuları kaçırırsan, ileriye dönük nasıl bir hedef içinde olabilirsin? Yani tabii ki ben bunları söyleyeceğim, ben onların abisiyim. Bana hiçbir şekilde bu konuda da kızamazlar, kızmaya hakları da yok. Ben onlara kötü yaptıkları şeyi söylerim, iyi yaptıkları şeyde de alkışlarım. İkincisi, Halil Ünal meselesi. İşte Halil Ünal konusu çıktı. Tabii ki Halil Ünal Türk futbol, Eskişehirspor'u Türkiye'de en üst seviyede temsil etmiş, Kulüpler Birliği Başkanlığı yapmış bir Eskişehirspor sevdalısı. Halil Ünal şöyledir, böyledir, atıyor tutuyor millet. Tamam, atıyor tutuyor da, Eskişehirspor'la ilgili yapmak istediği şeyler var. Ben bunu dinlemek zorundayım ve ben bunu desteklemek zorundayım. Eskişehirspor için kim bir şey yapacaksa, biz onun arkasındayız. Biz kişilerle ilgilenmiyoruz. Başkan Ahmet olmuş, Hüseyin olmuş, biz Eskişehirspor'un süper lige nasıl çıkacak, biz onunla ilgileniyoruz. Başkanla ilgilenmiyorum ben. Başkan bir isim. Biz kim olursa olsun desteğimizi sonsuz vereceğiz. Kamuoyunda da şöyle algılanmasın; yani ben mevcut yönetime kızdım, destek vermeyeceğiz filan. Öyle bir şey yok. Biz onlara söyleyeceğimizi söyledik.”
HATA YAPTILAR AMA NE YAPALIM
“Hata yaptılar. Jakob Aydemir, Akın Akman ve diğer arkadaşları kaçırmayacaklardı. Hata yaptılar ama ne yapalım? Hata yapan da bizim adamımız, yani hatayı yapan da bizden. Onun için o hatalısıyla kabul ediyoruz arkadaşlarımızı, destek olmaya devam edeceğiz. Ancak böyle bizi yine heveslendirip de köşesinden döndürürlerse yani başımız arkadaşlarla belaya girer. Yani bu işe sarılacaklar dört dörtlük. 24 saat bu işi takip edecekler. Öyle ucundan tutmayacaklar. Biraz daha sarılacaklar, bu sene bu işi bitirecekler. Ben de yeni geldim, görüşeceğiz arkadaşlarla. Ya ben şöyle söylüyorum; bu yönetime verilen destek kadar hiçbir yönetime destek verilmedi Eskişehir'de. Bu arkadaşlara biz güveniyoruz, inanıyoruz. İyi arkadaşlar ama işe sıkı sarılacaklar.”
BEN OLAYA PARTİ, SİYASET OLARAK BAKMIYORUM
“Bizim lafımızı dinleyecekler. Benim değil; Eskişehir'deki büyüklerinin lafını dinleyecekler. Herkesin derdi Eskişehirspor. Yoksa şöyle de bir şey deniyor şimdi Eskişehir'de; "Yahu Eskişehir'e siyaset karışıyor" filan. Yahu Eskişehir'e siyaset karışsa ne olur, karışmasa ne olur. Bizim derdimiz süper lige çıkmak. Eskişehirspor, şu anki ulaş başkan AK Partili mi? Değildir yani. Hangi partiden olduğunu da bilmiyorum ama AK Partili olmadığını biliyorum. E şimdi AK Partili değil diye ben onları desteklemeyecek miyim? Ben olaya parti, siyaset olarak bakmıyorum. Kim olursa olsun yeter ki çok çalışsın, emek koysun. Biz de destek olacağız, Eskişehirspor'u hak ettiği yere getireceğiz. Yani ben gerçekten çok büyük hayal kırıklığına uğradım geçen sene. Yani inanın psikolojimiz bozuldu. O kadar odaklamıştık ki kendimizi, kesin bu iş olacak diye. Yani bu doğrultuda bana kızmayacaklar. Ben onların abisiyim. Ben onlara hem kızarım, hem severim. Eskişehirspor'u aynı hızla devam edeceğiz. Bu arkadaşlarla şampiyon yapmak için elimizden geleni yapacağız.”





