Eskişehirspor ligin 6. haftasında sahasında Etimesgut SK'yı konuk etti. Siyah kırmızılı ekip, geriye düştüğü karşılaşmadan Beykan Şimşek’in uzatma dakikalarının sonunda kaydettiği firikik golü ile 1-1’lik beraberlike ayrıldı. Teknik direktör Hakan Şapçı, alınan sonucun tatmin edici olamayacağını belirtti.
Şapçı’nın maça dair yaptığı değerlendirme şu şekilde:
“Seyircimizden yoksun çıktığımız karşılaşmada, grubumuzun önemli rakiplerinden Etimesgut SK ile karşılaştık.
İlk 20 dakikada, özellikle geriden oyun kurarken yaptığımız top kayıpları nedeniyle rakibimize önemli pozisyonlar verdik.
İlerleyen dakikalarda oyunun kontrolünü ele aldık. Özellikle ikinci yarıda, Beykan Şimşek'in kanadından geliştirdiğimiz ataklarla maçı lehimize çevirebilecek fırsatlar yakaladık. Ancak oyuna hâkim olduğumuz bölümde, yine bir top kaybının ardından gelişen kontra atakta geriye düştük.
Buna rağmen oyuncularımız son ana kadar mücadeleyi bırakmadı ve önemli bir karakter ortaya koydu. 90+5. dakikada Beykan'ın attığı golle sahadan beraberlikle ayrıldık.
Geriye düştükten sonra gösterilen reaksiyon, ortaya konan mücadele ve son ana kadar süren kazanma arzusu bizim için bir artı değil, sahada olması gereken temel sorumluluktur Kendi sahamızda kaybettiğimiz iki puan ve aldığımız sonuç tatmin edici olamaz.
Bu puan kaybına rağmen şampiyonluk yarışının güçlü bir şekilde içindeyiz. Seyircisiz oynama cezamızı da tamamladık. Taraftarımızın eşsiz desteğini yeniden arkamıza aldığımızda, kendi sahamızda çok daha etkili bir Eskişehirspor izleteceğimize inanıyorum.
Şimdi tamamen Altay deplasmanına odaklandık. Hedefimiz, bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılmak ve ardından stadyumumuzda büyük taraftarımızla yeniden buluşmak. O günü sabırsızlıkla bekliyoruz.”




