AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, Cumhuriyetimizin 102. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşı’nın Türk milletinin yeniden doğuşunun ve bağımsızlık iradesinin simgesi olduğunu belirten Albayrak, Cumhuriyet’in demokrasinin, adaletin, eşitliğin ve özgürlüğün teminatı olarak milletin ortak vicdanında kök saldığını ifade etti.

"Çünkü biz inanıyoruz ki lideriyle güçlü, milletiyle huzurlu bir Türkiye’miz var"

Albayrak mesajında şu ifadelere yer verdi,

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşı, Türk Milleti’nin yeniden doğuşunun ve bağımsızlık iradesinin simgesi olmuştur. Cumhuriyetimiz, bu eşsiz mücadelenin ve sarsılmaz azmin bir sonucudur. 102 yıl önce bugün ilan edilen Cumhuriyet; demokrasinin, adaletin, eşitliğin ve hürriyetin teminatı olarak milletimizin ortak vicdanında kök salmıştır. Tarihte eşine az rastlanır bir destanla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, vizyonunu geliştirerek emin adımlarla geleceğe yürümekte; Kızıl Elma ülküsüyle Türkiye Yüzyılı’nı inşa yolunda hedeflerini tek tek gerçekleştirmektedir.

Terörün gölgesinden uzak, huzur içinde yaşayan bir Türkiye idealiyle; birlik ve beraberliğimizi hedef alan her türlü tehdide karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. Güvenliğin, özgürlüğün ve toplumsal barışın teminatı olan terörsüz bir Türkiye için, milletimizin desteğiyle yılmadan çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü biz inanıyoruz ki lideriyle güçlü, milletiyle huzurlu bir Türkiye’miz var. Çocuklarımızın geleceği, barışın hüküm sürdüğü vatan toprağımızda yeşermeye devam edecektir.

Cumhuriyetimizin 102. yılında bizler AK Parti olarak, taşıdığımız büyük sorumluluğun bilinciyle ve güçlü bir inançla yolumuza devam ediyoruz. Eskişehir’imizin yarınlarını daha parlak kılmak adına gece gündüz demeden çalışıyor, tüm enerjimizi bu şehrin geleceğine harcıyoruz. Eskişehirli hemşehrilerimizle omuz omuza vererek; şehrimizi ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda daha da ileriye taşıma kararlılığımızı sürdürüyoruz. Çünkü biz inanıyoruz ki Güçlü bir Türkiye’nin yolu, güçlü şehirlerden geçer, Eskişehir ise bu yolculuğun öncülerinden biridir.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 102. yıl dönümünü en samimi içtenlikle kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.

Kaynak: Olcay Sezer